Otvorena izložba "Ekspo Rusija Srbija 2018"

Bez autora
Mar 14 2018

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas, na otvaranju privredne izložbe "Ekspo Rusija Srbija 2018" i Beogradskog poslovnog foruma, da je cilj ovakvih skupova jačanje trgovinskih veza i strateškog partnerstva sa Rusijom. Popović i zamenik ministra ekonomskog razvoja Rusije Aleksej Gruzdjev otvorili su danas u Beogradu privrednu izložbu porukom da je dobra ekonomsko-trgovinska saradnja plod dobrih odnosa na višem nivou Srbije i Rusije. Ministar je istakao značaj pete po redu – jubilarne privredne izložbe, koja je mesto gde se spajaju biznisi, i dodao da je ono čemu dve zemlje teže spoj malog i srednjeg biznisa.

Otvorena izložba "Ekspo Rusija Srbija 2018"Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas, na otvaranju privredne izložbe "Ekspo Rusija Srbija 2018" i Beogradskog poslovnog foruma, da je cilj ovakvih skupova jačanje trgovinskih veza i strateškog partnerstva sa Rusijom.

Popović i zamenik ministra ekonomskog razvoja Rusije Aleksej Gruzdjev otvorili su danas u Beogradu privrednu izložbu porukom da je dobra ekonomsko-trgovinska saradnja plod dobrih odnosa na višem nivou Srbije i Rusije.

Ministar je istakao značaj pete po redu – jubilarne privredne izložbe, koja je mesto gde se spajaju biznisi, i dodao da je ono čemu dve zemlje teže spoj malog i srednjeg biznisa.

Novi pravac u odnosima dveju zemalja biće saradnja u inovacijama i tehnologijama, koja će se razvijati i između naših fakulteta, univerziteta, startap firmi, rekao je on.

Takođe, Popović je podsetio na to da između Srbije i Rusije ne postoji carinski režim, te da više od 90 odsto naših proizvoda može da se izvozi u Rusiju bez carina.

Gruzdjev je poručio da je ono što povezuje dve zemlje strateško partnerstvo i prijateljstvo koje traje godinama.

On je trgovinsko-ekonomsku saradnju Srbije i Rusije ocenio kao izuzetno značajnu, i dodao da je upravo iz tog razloga važno da se organizuju događaji kao što je peta privredna izložba, koji će stvoriti uslove da se privrednici bolje upoznaju i sagledaju uslove i mogućnosti daljeg poslovanja.

Gruzdjev je rekao da je siguran u važnu ulogu malih i srednjih preduzeća, kojih u Rusiji ima više od šest miliona, a koja su upravo ono što stvara tačke rasta u međusobnoj saradnji dveju zemalja.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozdravio je srpske i ruske privrednike okupljene u Beogradu rečima da dve zemlje imaju zajedničku budućnost, zajedničke ekonomske i političke interese i međusobno razumevanje.

On je, govoreći o sektoru na čijem je čelu, ponovio da će Srbija ostati vojno neutralna, ali da bi to bilo poštovano u svetu, važno je da naša zemlja bude ekonomski i politički jaka.

Na petoj izložbi biće predstavljene različite grane industrije, kao što su građevinarstvo, energetika, tehnologije za uštedu energije, industrija nafte i gasa, mašinogradnja, metalurgija, vazdušni i železnički saobraćaj, turizam, poljoprivredno-industrijski kompleks, prehrambena industrija, rudarstvo, visokotehnološke i inovativne grane, bankarstvo, telekomunikacije, medicina, farmacija i obrazovanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik