Tri kineske kompanije pozvane da obave due diligence u Gorenju

Bez autora
Mar 15 2018

Slovenski proizvođač bijele tehnike Gorenje pozvao je tri potencijalna strateška partnera iz Azije na temeljit pregled poslovanja. Svi su podnijeli ponudu za preuzimanje većinskog udjela u Gorenju. Gorenje je prošloga tjedna priopćilo kako je dobilo četiri ponude potencijalnih strateških partnera, od kojih su svi aktivni u sektoru kućanskih aparata i dolaze iz Azije. U utorak su također primili i petu ponudu, potencijalnog strateškog partnera iz Europe koji djeluje u industriji kućanskih aparata. Nakon detaljne analize i revizije "poslovnih i drugih elemenata" od pet ponuda za due diligence fazu pozvana su tri potencijalna partnera koji dolaze iz Azije i aktivni su u industriji, a podnijeli su ponudu za preuzimanje najmanje 50 posto plus jedne dionice tvrtke.

Tri kineske kompanije pozvane da obave due diligence u GorenjuSlovenski proizvođač bijele tehnike Gorenje pozvao je tri potencijalna strateška partnera iz Azije na temeljit pregled poslovanja. Svi su podnijeli ponudu za preuzimanje većinskog udjela u Gorenju.

Gorenje je prošloga tjedna priopćilo kako je dobilo četiri ponude potencijalnih strateških partnera, od kojih su svi aktivni u sektoru kućanskih aparata i dolaze iz Azije. U utorak su također primili i petu ponudu, potencijalnog strateškog partnera iz Europe koji djeluje u industriji kućanskih aparata.

Nakon detaljne analize i revizije "poslovnih i drugih elemenata" od pet ponuda za due diligence fazu pozvana su tri potencijalna partnera koji dolaze iz Azije i aktivni su u industriji, a podnijeli su ponudu za preuzimanje najmanje 50 posto plus jedne dionice tvrtke.

Prema neslužbenim informacijama lista Finance neobavezujuće podnijeli su trenutno najveći svjetski proizvođač uređaja Haier i jedan od najvećih kineskih proizvođača Hefei Meiling. Kineski div Midea, koji proizvodi široku paletu električnih aparata, također se spominje među zainteresiranim, a najpoznatiji je po klima uređajima, prenosi RTV Slovenije.

Gorenje će od 23. ožujka trima potencijalnim partnerima omogućiti pristup virtualnoj sobi s podacima o Gorenje Grupi, obilazak odabranih mjesta i grupne sastanke s urpavom društva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik