Vitaminka s gubitkom od 2,2 miliona KM u prošloj godini

Bez autora
Mar 15 2018

Vitaminka a.d. Banjaluka završila je poslovnu 2017. godinu sa neto gubitkom od 2,2 miliona KM, pokazuje finansijski izvještaj kompanije objavljen na Banjalučkoj berzi. Prehrambena kompanija zaplovila je u "crveno" nakon što je prošle godine poslovala sa dobiti od oko 11 hiljada KM. Vitaminka je ostvarila u 2017. godini poslovne prihode od 12,4 miliona KM, što je za četvrtinu manje nego godinu ranije kada su ovi prihodi iznosili 16,7 miliona KM. Vitaminkini prihodi od prodaje značajno su manji na domaćim tržištu, ali su pad zabilježili i prihodi od prodaje povezanim licima. Žarko Mikić, direktor Vitaminke, izjavljivao je prošle godine u jeku krize sa Agrokorom da je Vitaminka značajno izložena prema Konzumu, da ima nenaplaćena potraživanja od ove kompanije, te da je zbog toga smanjila svoje isporuke ovom trgovačkom lancu.

Vitaminka s gubitkom od 2,2 miliona KM u prošloj godiniVitaminka a.d. Banjaluka završila je poslovnu 2017. godinu sa neto gubitkom od 2,2 miliona KM, pokazuje finansijski izvještaj kompanije objavljen na Banjalučkoj berzi, izvještava Indiaktor.ba.

Prehrambena kompanija zaplovila je u "crveno" nakon što je prošle godine poslovala sa dobiti od oko 11 hiljada KM.

Vitaminka je ostvarila u 2017. godini poslovne prihode od 12,4 miliona KM, što je za četvrtinu manje nego godinu ranije kada su ovi prihodi iznosili 16,7 miliona KM.

Vitaminkini prihodi od prodaje značajno su manji na domaćim tržištu, ali su pad zabilježili i prihodi od prodaje povezanim licima.

Žarko Mikić, direktor Vitaminke, izjavljivao je prošle godine u jeku krize sa Agrokorom da je Vitaminka značajno izložena prema Konzumu, da ima nenaplaćena potraživanja od ove kompanije, te da je zbog toga smanjila svoje isporuke ovom trgovačkom lancu.

Vitaminka je u 2017. godini imala 190 zaposlenih, 9 manje nego u 2016. godini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik