Na ročištu za prodaju imovine GRAS-a nije se pojavio nijedan kupac

Bez autora
Mar 15 2018

Javna aukcija, na kojoj je trebalo biti prodano 36 GRAS-ovih vozila, danas je održana u Općinskom sudu u Sarajevu. Svrha organiziranja aukcije jeste naplata dugova po osnovi PDV-a.Kako je kazao Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje, aukcija je bila bezuspješna, jer se na ročištu za prodaju imovine nije pojavio nijedan kupac. Javna aukcija, na kojoj je trebalo biti prodano 36 GRAS-ovih vozila, danas je održana u Općinskom sudu u Sarajevu. Svrha organiziranja aukcije jeste naplata dugova po osnovi PDV-a.

Na ročištu za prodaju imovine GRAS-a nije se pojavio nijedan kupacJavna aukcija, na kojoj je trebalo biti prodano 36 GRAS-ovih vozila, danas je održana u Općinskom sudu u Sarajevu.

Svrha organiziranja aukcije jeste naplata dugova po osnovi PDV-a.

Kako je kazao Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje (UIO BiH), aukcija je bila bezuspješna, jer se na ročištu za prodaju imovine nije pojavio nijedan kupac.

- UIO BiH će kod nadležnog Suda zatražiti nastavak izvršenja na način da ćemo tražiti zakazivanje novog ročišta za prodaju predmetne imovine. Radi se o ukupno 36 vozila, od čega osam tramvaja i 28 autobusa – rekao je Kovačević.

Ističe da je najveći dužnik, po osnovu PDV-a, trenutno preduzeće GRAS s ukupnim dugom u iznosu od 24,3 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik