E Uprava kandidat za prestižnu svetsku nagradu

Bez autora
Mar 18 2018

Kancelarija za IT i eUpravu se nalazi u najužem krugu kandidata za prestižnu svetsku nagradu za doprinos razvoju informacionog društva, koju sedmu godinu zaredom dodeljuje Svetski samit o informacionom društvu, saopšteno je iz Vlade Srbije. Kancelarija za IT i eUpravu se našla među 90 najboljih, u oštroj konkurenciji 685 prijavljenih i 492 nominovana projekta vladinih institucija, kompanija i organizacija civilnog društva iz celog sveta. Nominovana je u kategoriji stvaranja dobrog okruženja za razvoj informacionog društva i trenutno je peta po broju osvojenih glasova, od ukupno milion pristiglih preko interneta.

E Uprava kandidat za prestižnu svetsku nagraduKancelarija za IT i eUpravu se nalazi u najužem krugu kandidata za prestižnu svetsku nagradu za doprinos razvoju informacionog društva, koju sedmu godinu zaredom dodeljuje Svetski samit o informacionom društvu (WSIS), saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kancelarija za IT i eUpravu se našla među 90 najboljih, u oštroj konkurenciji 685 prijavljenih i 492 nominovana projekta vladinih institucija, kompanija i organizacija civilnog društva iz celog sveta. Nominovana je u kategoriji stvaranja dobrog okruženja za razvoj informacionog društva i trenutno je peta po broju osvojenih glasova, od ukupno milion pristiglih preko interneta.

Predstavnici Kancelarije za IT i eUpravu prisustvovaće svečanom proglašenju pobednika na Forumu WSIS, koji se
održava u Ženevi 20. marta.

Stručni žiri će tada proglasiti pobednike koji su na inovativan način, upotrebom novih tehnologija, unapredili
svoje okruženje i napravili značajne pomake ka ostvarivanju globalnih ciljeva Ujedinjenih nacija u sferi informacionog društva.

Forum WSIS ove godine će, kako je najavljeno, okupiti 85 ministara i više od 200 predstavnika vlada, nevladinih
organizacija, direktora IKT kompanija, obrazovnih institucija i pojedinaca, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik