Split dobiva najveću poslovnu građevinu u Hrvatskoj

Bez autora
Mar 22 2018

Projekt Westgate u Splitu, uz Maistrin novi hotel Park s 5* u Rovinju trenutno najveća turistička investicija u tijeku, od jučer ima pravomoćne izmjene i dopune građevinske dozvole za dodatnih 10 katova, što je bio zahtjev investitora tvrtke Westgate Tower. Split time dobiva elitni hotel koji nedostaje, i uz to i najveću poslovnu građevinu u RH od 130 metara visine s antenom, što je norma za računanje. Radovi kreću iza Uskrsa u sklopu suradnje sa zagrebačkom Tehnikom. Vlasnik Westgate Towera Josip Komar najavljuje i da će projekt biti javno predstavljen krajem travnja, a podsjeća da će poslovati pod brendom najvećeg svjetskog hotelskog lanca Marriott, i to na osnovu prije godinu dana s njima potpisanog ugovora, prvog unas s tim internacionalnim brendom.

Split dobiva najveću poslovnu građevinu u HrvatskojProjekt Westgate u Splitu, uz Maistrin novi hotel Park s 5* u Rovinju trenutno najveća turistička investicija u tijeku, od jučer ima pravomoćne izmjene i dopune građevinske dozvole za dodatnih 10 katova, što je bio zahtjev investitora tvrtke Westgate Tower.

Split time dobiva elitni hotel koji nedostaje, i uz to i najveću poslovnu građevinu u RH od 130 metara visine s antenom, što je norma za računanje. Radovi, doznajemo, kreću iza Uskrsa u sklopu suradnje sa zagrebačkom Tehnikom.

U telefonskom razgovoru vlasnik Westgate Towera Josip Komar najavljuje i da će projekt biti javno predstavljen krajem travnja, a podsjeća da će poslovati pod brendom najvećeg svjetskog hotelskog lanca Marriott, i to na osnovu prije godinu dana s njima potpisanog ugovora, prvog unas s tim internacionalnim brendom.

Da su dopune dobili na vrijeme, kaže, hotel bi bio spreman za rad u ovoj sezoni, a sad se otvorenje planira u sezoni 2018/2019. Ipak, uz razumijevanje splitske administracije na kraju Komar ističe veliku podršku i pomoć Agencije za investicije i konkurentnost (AIK), kako od početka projekta, tako i u pogledu dopuna dozvole.

Zbog brojnih prepreka za investitore u situaciji najave tri milijarde eura raspoloživih ulaganja u Hrvatsku u sljedeće tri godine, pozitivan primjer poput splitskog u prvi plan stavlja Vladu i ulogu AIK-a.

Direktorica Colliersa Vedrana Linkan smatra da investitorima u projekte u Hrvatskoj nedostaje jedna jedinstvena adresa na koju mogu adresirati sve specifičnosti projekta te dobiti operativnu podršku, i rješenja za probleme koji su rješivi isključivo od strane javnog sektora - na lokalnoj ili nacionalnoj razini, i to u jasno definiranim, ako već ne i obvezujućim rokovima.

"AIK po svim definicijama može biti upravo to, ali bojim se da nemamo dovoljno pozitivnih primjera poput ovog da bismo ga smatrali relevantnom adresom za investitore u RH", kaže Likan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik