SBB iznenađen pokretanjem postupka zbog povećanja cene

Bez autora
Mar 29 2018

Kompanija SBB je saopštila danas da je više puta detaljno upoznala Komisiju za zaštitu konkurencije sa strukturom troškova i da je iznenađena pokretanjem postupka za ispitivanje opravdanosti podizanja cene osnovnog paketa, napomenuvši da je RATEL, kao nadležno telo za telekomunikacije, ukinuo kontrolu cena. SBB je u više navrata komunicirao sa Komisijom detaljno pojašnjavajući strukturu troškova. Iznenađeni smo i da je nakon tako detaljnog obrazloženja došlo do pokretanja postupka, naročito imajući u vidu da je RATEL, kao nadležno telo za telekomunikacije, konstatovalo da je tržište vrlo konkurentno i ukinulo je kontrolu cena, navodi se u saopštenju kompanije.

SBB iznenađen pokretanjem postupka zbog povećanja ceneKompanija SBB je saopštila danas da je više puta detaljno upoznala Komisiju za zaštitu konkurencije sa strukturom troškova i da je iznenađena pokretanjem postupka za ispitivanje opravdanosti podizanja cene osnovnog paketa, napomenuvši da je RATEL, kao nadležno telo za telekomunikacije, ukinuo kontrolu cena.

"SBB je u više navrata komunicirao sa Komisijom detaljno pojašnjavajući strukturu troškova. Iznenađeni smo i da je nakon tako detaljnog obrazloženja došlo do pokretanja postupka, naročito imajući u vidu da je RATEL, kao nadležno telo za telekomunikacije, konstatovalo da je tržište vrlo konkurentno i ukinulo je kontrolu cena", navodi se u saopštenju kompanije.

Nedavno je i sama Komisija za zaštitu konkurencije, kako se dodaje, odlučila da je tržište konkurentno i da nema smetnji da SBB preuzme IKOM.

"Jasno je da rastu troškovi TV sadržaja i kod nas i na svetskom nivou kao posledica rasta cena prava prenosa. SBB ima i kontinuirana ulaganja i samo je u proteklih godinu dana investirano 45 miliona evra u infrastrukturu i opremu. Sa svim tim povećanjima troškova tržište je i dalje izrazito konkurentno i mi smo i dalje među jeftinijim operatorima", napominju iz SBB-a.

Dodaju da sve rade u skladu s domaćim i međunarodnim propisima i praksom, da dugi niz godina intenzivno sarađuju s Komisijom za zaštitu konkurencije i da imaju redovnu komunikaciju sa njima.

"Naše postupanje je i potpuno u skladu sa rešenjem Komisije o koncentraciji IKOM-a, čije odredbe ispunjavamo. Naši pravnici iz zemlje i inostranstva detaljno proučavaju ovaj predmet, kako bismo koristeći sva zakonski raspoloživa sredstva što pre došli do rešenja i dokazali da smo u pravu", navodi se u saopštenju SBB-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik