Dental Ant će u Vukovaru proizvoditi sredstva za stomatologiju

Bez autora
Apr 15 2018

Kao rezultat skupa "Investiranje u istočnu Hrvatsku - okvir, mogućnosti i potencijali“ koji je organizovala Privredna komora Srbije u saradnji sa Zajedničkim većem opština - Vukovar, i uz podršku vlada Srbije i Hrvatske, 4. aprila 2018. godine realizovan je prvi zakup poslovnog prostora u Poslovno-inovacionom centru u Vukovaru. Ugovor su potpisale srpska kompanija "Dental Ant" i Grad Vukovar. Kompanija „Dental Ant“ je zakupila halu od 800 kvm na 3 godine za proizvodnju dentalnih medicinskih sredstava. Realizacija ove investicije došla je kao prvi konkretan rezultat skupa na kome je učešće uzelo preko 70 kompanija, lokalnih samouprava i državnih institucija. Od tada je održan veći broj radnih sastanaka predstavnika PKS sa predstavnicima kompanije „Dental Ant“ i ostalim zainteresovanim kompanijama kako bi im se obezbedila puna podrška u investiranju na području ZVO Vukovar.

Prva investicija u VukovaruKao rezultat skupa "Investiranje u istočnu Hrvatsku - okvir, mogućnosti i potencijali“ koji je organizovala Privredna komora Srbije u saradnji sa Zajedničkim većem opština - Vukovar, i uz podršku vlada Srbije i Hrvatske, 4. aprila 2018. godine realizovan je prvi zakup poslovnog prostora u Poslovno-inovacionom centru u Vukovaru.

Ugovor su potpisale srpska kompanija "Dental Ant" i Grad Vukovar.  Kompanija „Dental Ant“ je zakupila halu od 800 kvm na 3 godine za proizvodnju dentalnih medicinskih sredstava. Realizacija ove investicije došla je kao prvi konkretan rezultat skupa na kome je učešće uzelo preko 70 kompanija, lokalnih samouprava i državnih institucija.
 
Od tada je održan veći broj radnih sastanaka predstavnika PKS sa predstavnicima kompanije „Dental Ant“ i ostalim zainteresovanim kompanijama kako bi im se obezbedila puna podrška u investiranju na području ZVO Vukovar.
 
Tokom januara 2018. godine predstavnici kompanije „Dental Ant“ su otišli u radnu posetu predstavnicima ZVO Vukovar tokom koje su obišli 3 potencijalne lokacije za investiranje. Nakon toga je usledila i serija radnih susreta predstavnika kompanije, Zajedničkog veća opština Vukovar, Grada Vukovara i PKS kako bi se sa uspehom realizovao poslovni aranžman.
 
Očekivanja PKS su da je realizacija ove domaće investicije u istočnoj Hrvatskoj početak ulaganja domaćih kompanija na taj deo tržišta susedne države.
 
„Dental Ant“ je osnovana 1991. godine u Beogradu od strane dr Milorada Antunovića kao ordinacija u porodičnom vlasništvu koja pruža stomatološke usluge i obrazovanje lokalnim klijentima. Kompanija je postala ekskluzivni zastupnik za kompaniju „Septodont“, koja je globalni lider u oblasti stomatoloških anestetika.

U okviru svog portfolija proizvoda i usluga postala je i ekskluzivni distributer kompanije „Biohorizont Implant Sistemi“ u jugoistočnoj Evropi. Kompanija poseduje regionalne kancelarije u BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj, i otvoreno prodajno mesto u SAD.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik