Uručeni ugovori za 59 projekata na lokalu

Bez autora
Apr 19 2018

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić potpisao je danas ugovore o prenosu sredstava sa predstavnicima 59 opština i gradova, čiji će projekti biti podržani iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave.Na osnovu potpisanih ugovora, lokalne samouprave će završiti započete projekte ili pokrenuti nove u nekoj od tri oblasti koje su definisane Uredbom o dodeli sredstava iz Fonda za lokalne samouprave. U okviru ovog fonda sredstva mogu biti raspoređena za infrastrukturne radove na komunalnoj infrastrukturi, uređenju vrtića, škola, zgrada uprave, kulturnih i sportskih ustanova, kao i za nabavku računarske opreme radi razvoja eUprave ili za organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija.

Uručeni ugovori za 59 projekata na lokaluMinistar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić potpisao je danas ugovore o prenosu sredstava sa predstavnicima 59 opština i gradova, čiji će projekti biti podržani iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave.

Na osnovu potpisanih ugovora, lokalne samouprave će završiti započete projekte ili pokrenuti nove u nekoj od tri oblasti koje su definisane Uredbom o dodeli sredstava iz Fonda za lokalne samouprave.

Naime, u okviru ovog fonda sredstva mogu biti raspoređena za infrastrukturne radove na komunalnoj infrastrukturi, uređenju vrtića, škola, zgrada uprave, kulturnih i sportskih ustanova, kao i za nabavku računarske opreme radi razvoja eUprave ili za organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija.

Ružić je tom prilikom istakao da će država nakon šest godina ponovo biti u mogućnosti da, kroz 32 puta veći fond za lokal, konkretno pomogne opštinama i gradovima da realizuju projekte od velikog značaja za njihove sugrađane.

On je naglasio da su lokalne samouprave dugo bile prinuđene da rešavaju hronične probleme, a da Ministarstvo nije moglo da odgovori na zahteve sa lokala za ovom vrstom podrške i pomoći.

Za Fond od 320 miliona dinara prijavio se 171 projekat u vrednosti većoj od dve milijarde dinara, precizirao je ministar i rekao da se na osnovu toga bolje razume kolike su potrebe lokala i koliko je ovaj fond značajan.

Istovremeno, Ružić je naglasio da će se potruditi da se Fond poveća sledeće godine.

U saopštenju se navodi da će 33 lokalne samouprave dobiti više od 262 miliona dinara za infrastrukturne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, komunalnoj infrastrukturi, javnim parkovima i rasveti.

Takođe, za 18 opština i gradova biće opredeljeno više od 48 miliona dinara za nabavku savremenih informacionih tehnologija, koje će omogućiti uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi, dok će sa više od 10 miliona dinara biti podržano osam lokalnih samouprava u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija.

Spisak projekata možete pogledati ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik