Stvaranje uslova za direktnu liniju Baku–Beograd

Bez autora
May 21 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas u Bakuu dva sporazuma sa Azerbejdžanom – Sporazum o vazdušnom saobraćaju i Sporazum o međunarodnom drumskom saobraćaju između dve zemlje. Mihajlović, koja kao članica državne delegacije, koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, boravi u zvaničnoj poseti Azerbejdžanu, istakla je da su u pitanju dva važna dokumenta. Prema njenim rečima, sporazumima ćemo unaprediti saradnju u segmentu izgradnje putne infrastrukture i razvijati trgovinske i ekonomske odnose sa tom zemljom, kao i stvoriti uslove za odvijanje vazdušnog saobraćaja između dve zemlje, kroz uspostavljanje direktnih letova na relaciji Baku–Beograd i obrnuto.

Stvaranje uslova za direktnu liniju Baku–BeogradPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas u Bakuu dva sporazuma sa Azerbejdžanom – Sporazum o vazdušnom saobraćaju i Sporazum o međunarodnom drumskom saobraćaju između dve zemlje.

Mihajlović, koja kao članica državne delegacije, koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, boravi u zvaničnoj poseti Azerbejdžanu, istakla je da su u pitanju dva važna dokumenta.

Prema njenim rečima, sporazumima ćemo unaprediti saradnju u segmentu izgradnje putne infrastrukture i razvijati trgovinske i ekonomske odnose sa tom zemljom, kao i stvoriti uslove za odvijanje vazdušnog saobraćaja između dve zemlje, kroz uspostavljanje direktnih letova na relaciji Baku–Beograd i obrnuto.

Ona je istakla da su dobri politički odnosi odličan preduslov za uspešnu saradnju dveju zemalja u oblastima ekonomije i infrastrukture, dodavši da očekuje učešće azerbejdžanskih firmi u realizaciji novih velikih infrastrukturnih projekata.

Otvoreni smo za saradnju sa Azerbejdžanom na novim projektima. Kompanija "Azvirt" je naš pouzdan partner, što smo prethodno i pokazali izgradnjom deonice Koridora 11 od Ljiga do Preljine, ukazala je Mihajlović.

Ona je u Bakuu potpisala i Sporazum o saradnji u oblasti karantina i zaštite bilja između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan.

U okviru zvanične posete Azerbejdžanu, predsednik Vučić je, sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, potpisao Zajednički akcioni plan o strateškom partnerstvu dveju zemalja.

Pored toga, potpisani su i memorandumi o razumevanju i saradnji u oblasti zdravstva i medicinske nauke između Ministarstva zdravlja Srbije i Ministarstva zdravlja Azerbejdžana, kao i o razumevanju i saradnji između Ministarstva pravde Srbije i Ministarstva pravde Azerbejdžana, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik