Novi zajednički projekti srpskih i ruskih železnica

Bez autora
May 24 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom kompanije “RŽD internešenel” Sergejom Pavlovim o realizaciji tekućih projekata i potencijalnim novim zajedničkim projektima srpskih i ruskih železnica. Ona je tom prilikom rekla da projekti koji su do sada realizovani predstavljaju primer uspešne saradnje, za koju, kako je dodala, očekuje da bude nastavljena kroz nove zajedničke projekte. Na sastanku je bilo reči o radovima koje ruska kompanija izvodi na modernizaciji deonice Stara Pazova–Novi Sad na budućoj brzoj pruzi Beograd–Budimpešta, koja je deo globalnog kineskog projekta “Jedan pojas, jedan put”.

Novi zajednički projekti srpskih i ruskih železnicaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom kompanije “RŽD internešenel” Sergejom Pavlovim o realizaciji tekućih projekata i potencijalnim novim zajedničkim projektima srpskih i ruskih železnica.

Mihajlović je tom prilikom rekla da projekti koji su do sada realizovani predstavljaju primer uspešne saradnje, za koju, kako je dodala, očekuje da bude nastavljena kroz nove zajedničke projekte.

Na sastanku je bilo reči o radovima koje ruska kompanija izvodi na modernizaciji deonice Stara Pazova–Novi Sad na budućoj brzoj pruzi Beograd–Budimpešta, koja je deo globalnog kineskog projekta “Jedan pojas, jedan put”.

Takođe, sagovornici su razmatrali i potencijalne nove projekte u Srbiji, a za koje je RŽD zainteresovana, uključujući izgradnju pruge do Aerodroma “Nikola Tesla” i izgradnji novog dispečerskog centra za železnicu.

Pavlov je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u okviru realizacije ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica, kao i spremnost te kompanije da se angažuje i na novim projektima u Srbiji, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik