Izabran najbolji "Blic preduzetnik 2017"

Bez autora
Jul 11 2018

Firma Suncokret iz Hajdukova koja se bavi proizvodnjom hladno ceđenih ulja danas je u Privrednoj komori Srbije proglašena za "Blic preduzetnika 2017" u konkurenciji više od 300 preduzeća. Dnevni list „Blic“ je uz podršku Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije jedanaestu godinu zaredom izabrao najboljeg preduzetnika u Srbiji. Nagradu je uručio ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali. Nagradu dnevnog lista Blic i ček od milion dinara dobitniku je uručio ministar finansija Siniša Mali, a proglašenju i dodeli ove veoma podsticajne nagrade za mala i srednja preduzeća u Srbiji prisustvovali su direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera Jelena Bulatović.

Izabran najbolji "Blic preduzetnik 2017"Firma Suncokret iz Hajdukova koja se bavi proizvodnjom hladno ceđenih ulja danas je u Privrednoj komori Srbije proglašena za "Blic preduzetnika 2017" u konkurenciji više od 300 preduzeća.

Dnevni list „Blic“ je uz podršku Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije jedanaestu godinu zaredom izabrao najboljeg preduzetnika u Srbiji. Nagradu je uručio ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali. 

Nagradu dnevnog lista Blic i ček od milion dinara dobitniku je uručio ministar finansija Siniša Mali, a proglašenju i dodeli ove veoma podsticajne nagrade za mala i srednja preduzeća u Srbiji prisustvovali su direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera Jelena Bulatović.

Direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić izjavila je da snažno podržava preduzetništvo u Srbiji, kao i da joj je čast što je bila član žirija.

"Odabrali smo top 10 kompanija prema kriterijumima likvidnosti, profitabilnosti, broja zaposlenih, izvoza i drugim. Sa ciljem pružanja još snažnije podrške našim preduzetnicima želim da istaknem da je PKS formirala parlament preduzetnika kao najviši organ odlučivanja kada su u pitanju preduzetnici u Srbiji i oni će kroz njegov rad imati priliku da rešavaju sve ono što je aktuelno za njihovo poslovanje", rekla je Simanić.

Ona je podsetila da je Srbija usvojila strategiju za razvoj MSP sektora, preduzetništva i konkurentnosti za period od 2015. do 2020. i istakla da je kroz tu strategiju planiran razvoj malih i srednjih preduzeća, smanjenje sive ekonomije, kao i parafiskalnih nameta i rešavanje drugih problema u njihovom poslovanju.
 
Firme koje su ušle u izbor za „Blic preduzetnika 2017“ su: Suncokret iz Hajdukova, Radex iz Jagodine, MTK Metal-Komerci z Užica, Top spider d.o.o iz Inđije, Mlekara Moravica iz Arilja, ''IDAS'' d.o.o iz Mola, Ukras d.o.o. iz Velikog Popovića, RE3- Product DOO iz Plandišta, FMO Ukus iz Kovačice i Žica promet iz Aranđelovca.

Kriterijumi na osnovu kojih je stručni žiri odabrao "Blic preduzetnika za 2017. godinu“ su bili, pored profitabilnosti, produktivnosti i likvidnost, još i izvozni potencijal, broj zaposlenih i novozaposlenih, tehnološke inovacije, kao i orijentisanost ka zaštiti životne okoline i doprinos razvoju lokalne zajednice.

Vlasnik preduzeća „Suncokreti“ iz Hajdukova Ivan Perčić je izjavio da se njegova firma bavi proizvodnjom hladno ceđenih ulja i da imaju 15 različitih vrsta, kao i namaz od uljarica, organska sirća, tzv. bonžita - energetske, proteinske i za dijabetičare, proteinske krekere...

"Zapošljavamo 35 ljudi i izvozimo 20 odsto onoga što proizvedemo, glavna tržišta za izvoz su Francuska, Velika Britanija i Holandija", rekao je i dodao da će novac od nagrade uložiti za proizvodnju novih proizvoda za ljude koji se bave fitnesom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik