Grad Banjaluka prvi put neće finansirati nabavku energenata za Toplanu

Bez autora
Jul 16 2018

Ovo će biti prva grijna sezona u kojoj grad neće finansirati nabavku energenta za grijanje grada. Rekao je ovo juče Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika, odgovarajući na pitanje da li je grad učestvovao sa preduzećem "Eko-toplane" u nabavci mazuta u količini od 27.000 tona. Na sjednicama Skupštine grada više se neće davati garancije ni subvencije za nabavku mazuta. Do sada je grad u proteklih 11 godina za mazut dao 130 miliona KM da građani ne bi ostali bez grijanja. Uslov grada je da postrojenja koja su u vlasništvu grada u toku grijne sezone moraju ostati funkcionalna, rekao je on. Dodao je da preduzeće "Eko-toplane" vrši uredno nabavku drvne sječke, te da smatra da će prije sezone imati nabavku od oko 70 procenata potrebne biomase za grijanje grada.

Grad Banjaluka prvi put neće finansirati nabavku energenata za ToplanuOvo će biti prva grijna sezona u kojoj grad neće finansirati nabavku energenta za grijanje grada. Rekao je ovo juče Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika, odgovarajući na pitanje da li je grad učestvovao sa preduzećem "Eko-toplane" u nabavci mazuta u količini od 27.000 tona.

"Na sjednicama Skupštine grada više se neće davati garancije ni subvencije za nabavku mazuta. Do sada je grad u proteklih 11 godina za mazut dao 130 miliona KM da građani ne bi ostali bez grijanja. Uslov grada je da postrojenja koja su u vlasništvu grada u toku grijne sezone moraju ostati funkcionalna", rekao je Amidžić.

Dodao je da preduzeće "Eko-toplane" vrši uredno nabavku drvne sječke, te da smatra da će prije sezone imati nabavku od oko 70 procenata potrebne biomase za grijanje grada.

Govoreći o tome da li preduzeće "Eko-toplane" ima validan ugovor o zakupu stare toplane, Amidžić je naglasio da je ugovor o zakupu trajao tri mjeseca, ali da je preduzeće "Eko-toplane" imalo zadatak da sve što su koristili vrati u prethodno stanje.

"Taj ugovor je istekao u smislu da se koriste postrojenja, ali ulaganja 'Eko-toplana' prema staroj toplani da se uradi remont postojećih postrojenja i mreže i dalje traje. U suprotnom, ako se to ne bi desilo, podrazumijeva se da bi to trebalo da uradi grad. Ako neko smatra da bi taj trošak trebalo da se prebaci na grad, o tome bi se trebalo razgovarati na sjednici Skupštine", rekao je Amidžić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik