Tuzlanski aerodrom uvodi linije za Pariz, Milano i London

Bez autora
Jul 18 2018

S Međunarodnog aerodroma u Tuzli uskoro će biti uspostavljeno nekoliko novih linija, među kojima su i letovi za Pariz i Milano. Kako je navedeno na Facebook stranici Međunarodnog aerodroma u Tuzli, nove linije kompanije Wizz Air bit će uvedene za Hamburg ili Hannover, a u red letenja ponovo će biti uvršteni letovi za London i Oslo koji su ranije ukinuti. Kako je navedeno iz Međunarodnog aerodroma u Tuzli, najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi na spomenuti aerodrom uvest će i treći bazni avion. U prvoj polovini ove godine na tuzlanskom aerodromu opsluženo je 275.000 putnika. Direktor tuzlanskog aerodroma Rifet Karasalihović je kazao da je cilj ove godine opslužiti 600.000 putnika te oboriti prošlogodišnji rekord.

Tuzlanski aerodrom uvodi linije za Pariz, Milano i LondonS Međunarodnog aerodroma u Tuzli uskoro će biti uspostavljeno nekoliko novih linija, među kojima su i letovi za Pariz i Milano.

Kako je navedeno na Facebook stranici Međunarodnog aerodroma u Tuzli, nove linije kompanije Wizz Air bit će uvedene za Hamburg ili Hannover, a u red letenja ponovo će biti uvršteni letovi za London i Oslo koji su ranije ukinuti.

Kako je navedeno iz Međunarodnog aerodroma u Tuzli, najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi na spomenuti aerodrom uvest će i treći bazni avion.

U prvoj polovini ove godine na tuzlanskom aerodromu opsluženo je 275.000 putnika.

Direktor tuzlanskog aerodroma Rifet Karasalihović u ranijem razgovoru za Klix.ba je kazao da je cilj ove godine opslužiti 600.000 putnika te oboriti prošlogodišnji rekord.

Trenutno je u toku proširenje putničkog terminala, a u planu je i izgradnja atrija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik