Jedinu prijavu za PKB podnela Al Dahra, u petak otvaranje ponude

Bez autora
Sep 13 2018

Jedinu prijavu za Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB) podnela je kompanija "Al Dahra Srbija". U Ministarstvu privrede je otvoren glavni koverat za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd, a prijavu za učešće u postupku je dostavila jedna kompanija - Al Dahra Srbija i komisija je utvrdila da je dokumentacija ispravna. Kako je saopštilo ministarstvo, otvaranje koverte koja sadrži podatke o finansijskoj ponudi biće održano u petak u 12 sati. Ministarstvo privrede ranije je potvrdilo da su dve kompanije otkupile dokumentaciju, a da je stigla samo jedna ponuda. Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu imovine PKB po početnoj ceni od 104,5 miliona evra istakao je u ponedeljak, a na prodaju je 16. 785 hektara zemljišta PKB-a na Paliluli, u Surčinu i Zrenjaninu, kao i stoka, objekti, oprema, rezervni delovi...

Jedinu prijavu za Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB) podnela je kompanija "Al Dahra Srbija" saznaju "Novosti". 

U Ministarstvu privrede je otvoren glavni koverat za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd, a prijavu za učešće u postupku je dostavila jedna kompanija - Al Dahra Srbija i komisija je utvrdila da je dokumentacija ispravna. Kako je saopštilo ministarstvo, otvaranje koverte koja sadrži podatke o finansijskoj ponudi biće održano u petak u 12 sati.

Ministarstvo privrede ranije je potvrdilo da su dve kompanije otkupile dokumentaciju, a da je stigla samo jedna ponuda.

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu imovine PKB po početnoj ceni od 104,5 miliona evra istakao je u ponedeljak, a na prodaju je 16. 785 hektara zemljišta PKB-a na Paliluli, u Surčinu i Zrenjaninu, kao i stoka, objekti, oprema, rezervni delovi.

Isto tako ponuđena je i imovina zavisnih društava kao što su Ekolab, Institut PKB Agroekonomik i Veterinarske stanice PKB, te dve parcele gradskog građevinskog zemljišta u Borči od 1,8 hektara i 1,2 hektara, po početnoj minimalnoj ceni od 939.113 evra, odnosno 284.000 evra.

Procenjena vrednost zemljišta, građevinskih objekata i opreme je 208,5 miliona evra, udela od 29 odsto kapitala Ekolaba u vlasništvu Akcionarskog fonda 214.700 evra, a 45,77 odsto Instituta PKB Agroekonomik 431.300 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik