EPCG otkupila akcije od A2A

Bez autora
Sep 16 2018

Elektroprivreda je otkupila na Montenegroberzi 13,05 miliona akcija te elektroenergetske kompanije od italijanskog A2A, ukupne vrijednosti 51,66 miliona eura. Radi se o 9,95 odsto akcija, čime država i EPCG sada kontrolišu 80,1 odsto akcija te elektroenergetske kompanije. Prema saznanjima, posrednik u transakciji sa strane kupca, odnosno EPCG bila je Hipotekarna banka, a sa strane prodavca odnosno A2A, Erste banka. Akcionari EPCG odobrili su na sjednici Skupštine 20. avgusta kompaniji da kupi 13,05 miliona sopstvenih akcija od dioničara, italijanske kompanije A2A, po cijeni od 3,96 EUR po akciji. Kupovina sopstvenih akcija obaviće se u postupku blok trgovine, navodi se u materijalima za redovnu sjednicu Skupštine.

EPCG otkupila akcije od A2AElektroprivreda (EPCG) je otkupila na Montenegroberzi 13,05 miliona akcija te elektroenergetske kompanije od italijanskog A2A, ukupne vrijednosti 51,66 miliona eura, saznaje agencija Mina-business.

Radi se o 9,95 odsto akcija, čime država i EPCG sada kontrolišu 80,1 odsto akcija te elektroenergetske kompanije.

Prema saznanjima agencije Mina-business, posrednik u transakciji sa strane kupca, odnosno EPCG bila je Hipotekarna banka, a sa strane prodavca odnosno A2A, Erste banka.

Akcionari EPCG odobrili su na sjednici Skupštine 20. avgusta kompaniji da kupi 13,05 miliona sopstvenih akcija od dioničara, italijanske kompanije A2A, po cijeni od 3,96 EUR po akciji.

“Kupovina sopstvenih akcija obaviće se u postupku blok trgovine”, navodi se u materijalima za redovnu sjednicu Skupštine.

Vlada je polovinom maja, na osnovu Ugovora o izvršenju put opcije, italijanskoj kompaniji A2A uplatila prvu tranšu od 68,9 miliona EUR i na taj način otkupila 17,25 miliona akcija u EPCG.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik