Franšizing u Beograd dovodi renomirani italijanski brend "Pompea"

Bez autora
Sep 20 2018

Da franšizing donosi profit poslovnim partnerima i jača prepoznatljivost brenda, dokaz je i nastup na srpskom tržištu renomirane italijanske firme "Pompea Group" koja je odlučila da potrošačima direktno ponudi svoj proizvodni asortiman: jedan od prvih maloprodajnih objekata van Italije otvara se u Beogradu na Terazijma već 22. septembra. U proteklom periodu PKS je podizanjem teme franšizinga bitno uticala na menjanje sveti o prednostima i mogućnostima ovog vida poslovanja u Srbiji. Nakon nedavnih otvaranja maloprodajnih objekata u više gradova u Italiji, kompanija „Pompea“ nastavlja širenje maloprodaje i u Republici Srbiji, kao i u Crnoj Gori. Asortiman proizvoda maloprodajnim objektima u Beogradu će obuhvatiti kolekcije čarapa, hulahop čarapa, donjeg veša, pižama, helanki proizvedenih po najnovijim modnim trendovima i tehnologiji.

Franšizing u Beograd dovodi renomirani italijanski brend "Pompea"Da franšizing donosi profit poslovnim partnerima i jača prepoznatljivost brenda, dokaz je i nastup na srpskom tržištu renomirane italijanske firme "Pompea Group" koja je odlučila da potrošačima direktno ponudi svoj proizvodni asortiman: jedan od prvih maloprodajnih objekata van Italije otvara se u Beogradu na Terazijma već 22. septembra.

U proteklom periodu PKS je podizanjem teme franšizinga bitno uticala na menjanje sveti o prednostima i mogućnostima ovog vida poslovanja u Srbiji. Nakon nedavnih otvaranja maloprodajnih objekata u više gradova u Italiji, kompanija  „Pompea“ nastavlja širenje maloprodaje i u Republici Srbiji, kao i u Crnoj Gori.

Asortiman proizvoda maloprodajnim objektima u Beogradu će obuhvatiti kolekcije čarapa, hulahop čarapa, donjeg  veša, pižama, helanki proizvedenih po najnovijim modnim trendovima i tehnologiji.
 
Strategija razvoja kompanije uključuje proširenje prisutnosti u Srbiji kroz  otvaranje maloprodajnih objekata putem franšizinga. U planu je da se do kraja 2018. godine otvore još dva maloprodajna objekta u Novom Sadu i Kragujevcu  a u narednih 5 godina još 15 maloprodajnih objekata u više gradova Srbije i u Crnoj Gori, sa namerom da se zaposli preko 200 novih lica.
 
U proteklih desetak godina Privredna komora Srbije je podizanjem teme franšizinga bitno uticala na menjane sveti o prednostima i mogućnostima franšiznog poslovanja u Srbiji.

Najviše postignutih rezultata u prvoj fazi došlo je u oblasti edukacija, konferencija, sajamskih izložbi u zemlji i inostranstvu, konsultanskih usluga i pružanja asistencija za ulazak u franšizno poslovanje, dok je u poslednje dve godine broj zainteresovanih privrednih subjekata za franšizing u Srbiji, izuzetno porastao.
 
Procenat uspešno realizovanih franšiza, bilo da neko kupuje franšizini brend ili da od svog postojećeg biznis formata želi da napravi franšizu, dolazi upravo iz razloga što se koristi proveren, sistematizovan, profitno orijentisan poslovni model, drugog pravnog subjekta.

Franšizni odnos bazira se na prenosu specifičnih znanja, „know-how” i poslovne tajne koje vlasnik franšize prenosi obukom na primaoca franšize i na taj način osigurava lakši put prema zajedničkom poslovnom uspehu.
 
"Pompea S.p.A" je osnovana 1996. godine u Italiji i predstavlja svetsku kompaniju u proizvodnji i prodaji čarapa, donjeg veša, sportskih odevnih predmeta, odeće i kupaćih kostima.

Zapošljava preko 2.000 radnika širom sveta. Kompanija je komercijalno prisutna u više od 60 zemalja širom sveta i sa prometom od preko 80 miliona evra godišnje jedan je od najvećih proizvođača čarapa i donjeg veša na evropskom tržištu.

U Srbiji je do danas ukupno investirala preko 12 miliona evra, sa dve fabrike u Brusu i Zrenjaninu, i trenutno zapošljava više od 800 radnika sa godišnjom proizvodnjom od preko 50 miliona pari ženskih čarapa: kompletna proizvodnja se izvozi u Italiju i Rusku Federaciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik