Novi projekti sa kineskom kompanijom "CRBC"

Bez autora
Oct 18 2018

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predsednikom UO kineske kompanije "CRBC" Lu Šanom o novim projektima. Na sastanku je posebno bilo reči o izgradnji auto-puta Preljina–Požega i Fruškogorskog koridora, kao i o rekonstrukciji pruge Beograd–Niš. Kompanija "CRBC" je jedan od naših najvažnijih partnera, sa kojima smo izgradili most Zemun–Borča, u toku je modernizacija pruge Beograd–Budimpešta, a zajedno gradimo i deonicu Koridora 11 od Surčina do Obrenovca, istakla je Mihajlović. Takođe, očekuje nas i početak radova na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege, kao i Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Novi Sad–Ruma.

Novi projekti sa kineskom kompanijom Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predsednikom UO kineske kompanije "CRBC" Lu Šanom o novim projektima.

Na sastanku je posebno bilo reči o izgradnji auto-puta Preljina–Požega i Fruškogorskog koridora, kao i o rekonstrukciji pruge Beograd–Niš.

Kompanija "CRBC" je jedan od naših najvažnijih partnera, sa kojima smo izgradili most Zemun–Borča, u toku je modernizacija pruge Beograd–Budimpešta, a zajedno gradimo i deonicu Koridora 11 od Surčina do Obrenovca, istakla je Mihajlović.

Takođe, kako je dodala, očekuje nas i početak radova na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege, kao i Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Novi Sad–Ruma.

Mihajlović je na sastanku, kojem je prisustvovao i ambasador NR Kine Li Mančang, istakla da je za Vladu Srbije veoma važno da se što pre zaključi ugovor o finansiranju za deonicu Preljina–Požega, na kojoj je početak radova planiran za mart 2019. godine.

Prema njenim rečima, razmatrana je i saradnja na rekonstrukciji pruge Beograd–Niš, na osnovu memoranduma o saradnji koji je potpisan sa kompanijom "CRBC" u julu u Sofiji.

Lu je, iskazujući zahvalnost Mihajlović na dobroj saradnji, podsetio na to da je kineski ministar transporta Li Sjaopeng, tokom boravka u Beogradu u okviru Trećeg samita ministara transporta Kine i 16 zemalja CIE, obišao gradilište mosta preko Save na deonici Surčin–Obrenovac i pritom pohvalio dobru saradnju kineskih izvođača sa srpskom stranom.

Po završetku sastanka, Mihajlović i Lu su potpisali Aneks Memoranduma o razumevanju o saradnji na projektu izgradnje Fruškogorskog koridora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik