Moramo ponovo da uradimo već izgrađen autoput plaćеn 100 miliona dolara

Bez autora
Oct 28 2018

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je deonicu auto-puta Ub-Lajkovac i tom prilikom se zahvalila srpskim i kineskim kompanijama i radnicima koji rade danonoćno kako bi popravili loše izgrađen auto-put. Mihajlović je istakla da je ovo presedan u modernom građevinarstvu. Nikada više ne sme da se desi ovakav javašluk da moramo ponovo da radimo već izgrađen auto-put koji je plaćen 100 miliona dolara. Vlada Srbije nema para za bacanje, krivci za ovo moraju da odgovaraju. Presedan je da se nov auto-put radi iznova. Ovde smo i da pokažemo građanima Srbije kako su neki prethodni radili i koliko nas to košta. Put koji je trebalo samo da održavamo, mi smo prinuđeni da gradimo ispočetka. Da nam se to više nikada ne desi, izjavila je Mihajlović.

Mihajlović: Moramo ponovo da uradimo već izgrađen auto-put koji jе plaćеn 100 miliona dolaraPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je  deonicu auto-puta Ub-Lajkovac i tom prilikom se zahvalila srpskim i kineskim kompanijama i radnicima koji rade danonoćno kako bi popravili loše izgrađen auto-put.

Mihajlović je istakla da je ovo presedan u modernom građevinarstvu.

Nikada više ne sme da se desi ovakav javašluk da moramo ponovo da radimo već izgrađen auto-put koji je plaćen 100 miliona dolara. Vlada Srbije nema para za bacanje, krivci za ovo moraju da odgovaraju. Presedan je da se nov auto-put radi iznova. Ovde smo i da pokažemo građanima Srbije kako su neki prethodni radili i koliko nas to košta. Put koji je trebalo samo da održavamo, mi smo prinuđeni da gradimo ispočetka. Da nam se to više nikada ne desi, izjavila je Mihajlović.

Ona je poslala poruku da Vlada Srbije nema novca za bacanje i da neće tolerisati nikakve greške na drumskim i železničkim infrastrukturnim projektima.

Naš cilj je da do kraja godine pustimo u saobraćaj celu deonicu od Obrenovca do Čačka. Daćemo sve od sebe da ovu deonicu koju su drugi loše izgradili popravimo, da dobijemo bezbedan i kvalitetan auto-put, zaključila je ona.

Direktor Energoprojekt niskogradnje Aleksandar Stanojević rekao je da se na deonici dugoj 12,5 kilometara kompletno iznova radi 2,5 kilometra.

Kao što možete da vidite, pojavila se voda, korišćeni su loši materijali i loše se gradilo. Zbog vremenskih uslova prinuđeni smo da koristimo kamene materijale koji to mogu da podnesu. Vrlo nezahvalan posao, prvi put u svojoj karijeri nov auto-put menjamo iz korena, naveo je Stanojević.

Direktor Koridora Srbije Zoran Babić istakao je da je ovo preduzeće nadzorni organ na ovoj popravci, dodavši da država nije želela da stavlja glavu u pesak i da će zajedno sa projektantima i izvođačima radova učiniti sve da građani Srbije dobiju moderan i kvalitetan auto-put.

Ambasador NR Kine u Srbiji Li Mančang pohvalio je borbeni duh Vlade Srbije i izrazio uverenje da će srpske i kineske kompanije zajedno završiti sve potrebne radove.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik