Car Go vs. Yandex - da li ovo znači rat na ulicama Beograda?

Bez autora
Nov 01 2018

Posle prošlonedeljnog usvajanja izmena Zakona o drumskom saobraćaju, čini se, na ulicama vlada borba za svakog putnika. Kompanija Car Go objavila je pre nekoliko dana da će nastaviti da radi i nakon usvajanja tih predloženih izmena. Međutim, ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je da je Car Go dobrodošao da radi, ali da mora da se registruje po zakonu. Car Go čujem da se gase pa onda da se ne gase. Sve aplikacije su dobrodošle, mi imamo Yandex koji funkcioniše, ali moraju da se registruju po Zakonu o drumskom saobraćaju, a ne da nelegalno rade prevoz putnika, kazala je Mihajlovićeva. Povodom te njene izjave, iz CAR GO su uputili pitanje ministarki u kojoj zemlji i po kojem zakonu je registrovana Yandex taksi aplikacija?

Car Go vs. Yandex - da li ovo znači rat na ulicama Beograda?Posle prošlonedeljnog usvajanja izmena Zakona o drumskom saobraćaju, čini se, na ulicama vlada borba za svakog putnika. Kompanija Car Go objavila je pre nekoliko dana da će nastaviti da radi i nakon usvajanja tih predloženih izmena.

Međutim, ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je da je Car Go dobrodošao da radi, ali da mora da se registruje po zakonu.

"Car Go čujem da se gase pa onda da se ne gase. Sve aplikacije su dobrodošle, mi imamo Yandex koji funkcioniše, ali moraju da se registruju po Zakonu o drumskom saobraćaju a ne da nelegalno rade prevoz putnika", kazala je Mihajlovićeva.

Povodom te njene izjave, iz CAR GO su uputili pitanje ministarki u kojoj zemlji i po kojem zakonu je registrovana Yandex taksi aplikacija?

“Kažite građanima i nama gde ide njihov novac kada vožnju plate karticom preko Yandex taksi aplikacije? Čija je firma Yandex.taxi?“, pitaju iz Car Go ministarku Mihajlović.

U međuvremenu, ni u Yandexu ne sede mirno. Ta kompanija je danas na svom profiliu na Fejsbuku poručila da im je „žao što čuju da će CarGo aplikacija verovatno zaustaviti svoje operacije", i ponudila u zamenu svoje usluge:

"Za razliku od nas, oni su sarađivali sa nelicenciranim vozačima. Iskreno nam je žao, to je dobra aplikacija. Ali možemo samo preporučiti njihovim korisnicima da probaju naručiti vozilo preko aplikacije Yandex“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik