Krajem januara počinje izgradnja jeftinih stanova

Bez autora
Jan 02 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će izgradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti početi krajem januara u Vranju i Nišu. Mihajlović je rekla da će se graditi približno 8.000 stanova u naredne dve godine. Lokacije u Nišu i Vranju imaju građevinsku dozvolu i potpisan je ugovor sa izvođačima, koji već pregledaju teren. Očekujemo da krajem januara imamo postavljanje kamena temeljca i u Nišu, i u Vranju, navela je ministarka. Ona je dodala da će stanovi u ta dva grada biti završeni u roku od 12 meseci od trenutka postavljanja kamena temeljca.

Krajem januara počinje izgradnja jeftinih stanovaPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će izgradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti početi krajem januara u Vranju i Nišu.

Mihajlović je u izjavi za agenciju Tanjug rekla da će se graditi približno 8.000 stanova u naredne dve godine. Lokacije u Nišu i Vranju imaju građevinsku dozvolu i potpisan je ugovor sa izvođačima, koji već pregledaju teren. Očekujemo da krajem januara imamo postavljanje kamena temeljca i u Nišu, i u Vranju, navela je ministarka.

Ona je dodala da će stanovi u ta dva grada biti završeni u roku od 12 meseci od trenutka postavljanja kamena temeljca. Istovremeno se, kako je dodala, završava tehnička dokumentacija za druge gradove, koja će biti gotova do kraja januara.

Mihajlović je najavila da će u narednih par meseci biti raspisani javni pozivi za izbor izvođača radova i u drugim gradovima. Prema njenim rečima, Ministarstvo građevinarstva izdalo je građevinske dozvole za izgradnju 186 jeftinih stanova u četiri zgrade u Vranju, kao i za 190 stanova u Nišu u dve zgrade.

Za sada smo krenuli da radimo te stanove samo za pripadnike snaga bezbednosti, i kada budemo videli završene prve zgrade u Nišu, Vranju, Sremskoj Mitrovici i Beogradu, onda ćemo videti da taj model primenimo i na druge kategorije stanovništva kojima su potrebni stanovi, prosvetne radnike, lekare i slično, objasnila je Mihajlović.

Ona je naglasila da će 80 odsto opreme i građevinskog materijala za taj projekat biti domaće proizvodnje, što će pozitivno uticati na građevinsku industriju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik