Za niški aerodrom 256 miliona dinara

Bez autora
Jan 14 2019

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Zoran Ilić izjavio je danas da je Aerodrom „Konstantin Veliki” u Nišu od strateškog značaja za državu i da je od preuzimanja upravljanja u ovaj aerodrom uloženo ukupno 256 miliona dinara. Ilić je objasnio da je od toga 70 miliona dinara interventno prebačeno na preduzeće “Aerodromi Srbije“ za uklanjanje leda i zaštitu aviona od zaleđivanja, a što je bilo neophodno da bi se obezbedio kontinuitet odvijanja vazdušnog saobraćaja na Aerodromu „Konstantin Veliki“. Pored toga, kako je istakao, obezbeđeno je i uplaćeno na račun niškog aerodroma dodatnih 110 miliona dinara, a za operativni rad u 2019. obezbeđeno je još 76 miliona dinara.

Za niški aerodrom 256 miliona dinaraPomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Zoran Ilić izjavio je danas da je Aerodrom „Konstantin Veliki” u Nišu od strateškog značaja za državu i da je od preuzimanja upravljanja u ovaj aerodrom uloženo ukupno 256 miliona dinara.

Ilić je objasnio da je od toga 70 miliona dinara interventno prebačeno na preduzeće “Aerodromi Srbije“ za uklanjanje leda i zaštitu aviona od zaleđivanja, a što je bilo neophodno da bi se obezbedio kontinuitet odvijanja vazdušnog saobraćaja na Aerodromu „Konstantin Veliki“.

Pored toga, kako je istakao, obezbeđeno je i uplaćeno na račun niškog aerodroma dodatnih 110 miliona dinara, a za operativni rad u 2019. obezbeđeno je još 76 miliona dinara.

Aerodrom “Konstantin Veliki” je od strateškog značaja za Republiku Srbiju i u njega će biti investirano u skladu sa planiranim projektima, kao i sa potrebama saobraćaja, podvukao je Ilić.

On je podsetio na to da je prvi zadatak države posle preuzimanja bio da se obezbedi kontinuiran i bezbedan rad na prihvatu aviona i putnika.

Ilić je najavio da će biti nastavljene i investicije u niški aerodrom, napominjući da je obavezu ulaganja preuzela na sebe država, što će dati mogućnost Gradu Nišu da se usmeri na rešavanje socijalnih, komunalnih i drugih pitanja.

Planovi za izgradnju kontrolnog tornja na Aerodromu “Konstantin Veliki” u finalnoj su fazi. Trenutno se radi na obezbeđenju zemljišta na kojem će se graditi toranj, u čiju izgradnju će biti uloženo pet miliona evra. Očekujemo da će izgradnja početi polovinom iduće godine, a završetak najkasnije do 2022. godine, precizirao je on.

Takođe, pomoćnik ministra je dodao i da se od menadžmenta Aerodroma “Konstantin Veliki” očekuje da izradi tehničku dokumentaciju kojom će predvideti određena sredstva za razvoj i proširenje putničkog terminala.

Ilić je ukazao na to da su ulaganja u niški aerodrom samo deo investicija u infrastrukturu koje država realizuje u ovom gradu.

Prema njegovim rečima, u okviru novog investicionog ciklusa u infrastrukturi, vrednog približno pet milijardi evra, biće realizovani veliki projekti u Nišu, pre svega u oblasti železnice i drumskog saobraćaja.

Posle nekoliko decenija obećanja, obezbeđeno je 268 miliona evra za projekat rekonstrukcije, modernizacije i elektrifikacije pruge Niš–Dimitrovgrad, koji uključuje i izgradnju obilazne pruge oko Niša, rekao je Ilić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik