Prvi proizvedeni Ford Mustang Shelby GT500 prodan za 1,1 milion dolara

Bez autora
Jan 20 2019

Za kolekcionare automobila kupovina prvog proizvedenog primjerka novog modela je san, a jedan čovjek je postao vlasnik prvog Ford Mustanga Shelby GT500. Radi se o prvom proizvedenom produkcijskom Mustangu Shelby GT500 koji je prodan na aukciji za 1,1 milion dolara. Kupio ga je Craig Jackson, predsjednik i direktor aukcijske kuće Barrett-Jackson, koji je pobijedio na “svom terenu” u Scottsdalleu gdje je i održana aukcija pomenute kuće. Kompletan iznos će biti doniran globalnoj organizaciji JDRF koja finansira istraživanja dijabatesa tipa 1 kako bi se pronašao lijek. To je jedna od organizacija koju Ford podržava. Šansa da postanete vlasik prvog primjerka je životna prilika. Još je važnije pomoći u prikupljanju novca za JDRF.

Prvi proizvedeni Ford Mustang Shelby GT500 prodan za 1,1 milion dolaraZa kolekcionare automobila kupovina prvog proizvedenog primjerka novog modela je san, a jedan čovjek je postao vlasnik prvog Ford Mustanga Shelby GT500.

Radi se o prvom proizvedenom produkcijskom Mustangu Shelby GT500 (VIN 001) koji je prodan na aukciji za 1,1 milion dolara. Kupio ga je Craig Jackson, predsjednik i direktor aukcijske kuće Barrett-Jackson, koji je pobijedio na “svom terenu” u Scottsdalleu gdje je i održana aukcija pomenute kuće.

Kompletan iznos će biti doniran globalnoj organizaciji JDRF koja finansira istraživanja dijabatesa tipa 1 kako bi se pronašao lijek. To je jedna od organizacija koju Ford podržava.

“Šansa da postanete vlasik prvog primjerka je životna prilika. Još je važnije pomoći u prikupljanju novca za JDRF. Svi dobijaju”, izjavio je predsjednik Forda Joe Hinrichs, prenosi Klix.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik