Vozačke dozvole od juna elektronskim putem

Bez autora
Jan 30 2019

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je danas da će od juna biti omogućeno izdavanje i produžetak važenja vozačkih dozvola elektronskim putem, kao i da će građanima te isprave stizati na kućnu adresu.Stefanović je, na konferenciji za novinare na temu „Uloga Ministarstva unutrašnjih poslova u razvoju elektronske uprave u Republici Srbiji“, objasnio da će tako građanima biti omogućeno da izvade ta dokumenta bez odlaska u MUP. On je dodao da se to ne odnosi na lične karte i pasoše, i precizirao da godišnje 600.000 građana registruje vozila elektronskim putem.

Vozačke dozvole od juna elektronskim putemPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je danas da će od juna biti omogućeno izdavanje i produžetak važenja vozačkih dozvola elektronskim putem, kao i da će građanima te isprave stizati na kućnu adresu.

Stefanović je, na konferenciji za novinare na temu „Uloga Ministarstva unutrašnjih poslova u razvoju elektronske uprave u Republici Srbiji“, objasnio da će tako građanima biti omogućeno da izvade ta dokumenta bez odlaska u MUP.

On je dodao da se to ne odnosi na lične karte i pasoše, i precizirao da godišnje 600.000 građana registruje vozila elektronskim putem.

Uveli smo i digitalno prosleđivanje zapisnika osiguravačima za saobraćajne nezgode bez povređenih. Ne morate da idete u policiju po zapisnik, pa u osiguravajuću kuću, policija to sama prosleđuje, objasnio je Stefanović.

Potpredsednik Vlade je naglasio i da je MUP uveo elektronsku prijavu boravišta stranaca, kao i da je učestvovao u projektu "Bebo, dobro došla na svet", uz napomenu da to ministarstvo hoće da bude lider i primer ne samo u Srbiji, već i u regionu.

Stefanović je najavio i da će policija u naredne dve godine na području Beograda instalirati još približno 1.000 stacionarnih kamera za video-nadzor kako bi doprinela boljoj bezbednosti građana i bržem otkrivanju krivičnih dela.

On je rekao da će te kamere imati softvere za prepoznavanje lica i registarskih tablica, i najavio da će kamerama postepeno biti opremani i patrolna vozila i policajci na ulici.

Potpredsednik Vlade je naveo i da će rok za registraciju i vraćanje oružja biti produžen za još godinu dana, ali da više neće biti produžetka tog roka.

Stefanović je uputio apel građanima da vrate oružje i da izbegnu drakonske kazne, i dodao da za to ima dovoljno vremena.

Prema njegovim rečima, ljudi uglavnom predaju oružje koje je zastarelo ili je lovačko naoružanje koje MUP uglavnom uništava ili prodaje.

Takođe, on je najavio i da će zatražiti od nadležnog tužioca i sudije za prekršajne postupke mišljenje da li policija treba da učestvuje u rušenju bespravnih objekata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik