Luka Brčko u obnovu kapitalom EBRD-a

Bez autora
Mar 07 2019

Vlada Distrikta Brčko prihvatila je kreditno zaduženje od Evropske banke za obnovu i razvoj za "Luku Brčko" čime konačno sa mrtve tačke kreće revitalizacija ove luke. Proširenje i revitalizacija koštaće deset miliona eura, od čega je tri miliona grant sredstava. Rok otplate je 15 godina, kamatna stopa jedan odsto a grejs period tri godine. Ali da bi bio operativan, ovaj kredit, na prijedlog Vlade, mora odobriti Skupština, istakao je Mato Lučić, direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta. U Luci ne kriju zadovljstvo zbog povoljnih vijesti iz Vlade. Kažu da je to jedan od najvažnijih privrednih potencijala Brčkog. U planu je pet projekata, od uređenja putne i željezničke infrastrukture do kupovine nove dizalice.

Luka Brčko u obnovu kapitalom EBRD-aVlada Distrikta Brčko prihvatila je kreditno zaduženje od Evropske banke za obnovu i razvoj za "Luku Brčko" čime konačno sa mrtve tačke kreće revitalizacija ove luke.

Proširenje i revitalizacija luke koštaće deset miliona eura, od čega je tri miliona grant sredstava. Rok otplate je 15 godina, kamatna stopa jedan odsto a grejs period tri godine.

- Ali da bi bio operativan, ovaj kredit, na prijedlog Vlade, mora odobriti Skupština, istakao je za ATV Mato Lučić, direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta.

U Luci ne kriju zadovljstvo zbog povoljnih vijesti iz Vlade. Kažu da je to jedan od najvažnijih privrednih potencijala Brčkog. U planu je pet projekata, od uređenja putne i željezničke infrastrukture do kupovine nove dizalice.

"Sa svim projektima koji su direktno vezani za "Luku Brčko", a to su plato i dizalica i novi krak, mi možemo odmah krenuti čim dobijemo odobrenje od Skupštine i potvrdu od Evropske banke", istakao je Marinko Viljušić, direktor JP "Luka Brčko".

Viljušić napominje da im je prijeko potrebno i uređenje plovnog puta rijeke Save. Kako ATv navodi, u toku je izrada novog projekta, a 18. marta to će biti tema regionalnog skupa, upravo u Brčkom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik