U tijeku najveći remont u povijesti INA-ine rafinerije

Bez autora
Mar 14 2019

Na vitalnim postrojenjima Inine rafinerije na Urinju u tijeku je opsežan remont vrijedan 800 milijuna kuna. Riječ je o remontima na pojedinim postrojenjima rafinerije koji se obavljaju svake tri godine. Trenutačno se uz remont obavlja i velika rekonstukcija pogona vrijedna 600 milijuna kuna. Njome se treba osigurati učinkovitost i veća profitabilnost rafinerije. Kada je rafinerija u funkciji, oko njezinih postrojenja gotovo i nema ljudi. Trenutačno, na najvećem remontu u povijesti te rafinerije radi 2000 podizvođača iz Hrvatske i niza euroskih zemalja.

U tijeku najveći remont u povijesti INA-ine rafinerijeNa vitalnim postrojenjima Inine rafinerije na Urinju u tijeku je opsežan remont vrijedan 800 milijuna kuna. 

Riječ je o remontima na pojedinim postrojenjima rafinerije koji se obavljaju svake tri godine. Trenutačno se uz remont obavlja i velika rekonstukcija pogona vrijedna 600 milijuna kuna. Njome se treba osigurati učinkovitost i veća profitabilnost rafinerije.

Kada je rafinerija u funkciji, oko njezinih postrojenja gotovo i nema ljudi. Trenutačno, na najvećem remontu u povijesti te rafinerije radi 2000 podizvođača iz Hrvatske i niza euroskih zemalja.

Mijenja se oprema stara trideset godina. Instalira suvremenija, ekološki sigurnija.

Povećat će se učinkovitost i predviđa se prerada od 4 i pol milijuna tona nafte.

Remont će završiti sredinom travnja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik