U Neumu se užurbano spremaju za doček turista

Bez autora
Mar 19 2019

U Neumu se intenzivno pripremaju za predstojeću turističku sezonu. Tako su i ove godine općinske vlasti započele, ali i realizirale brojne projekte kako bi se spremno dočekala ova sezona, za koju se nadaju da će biti rekordna. Kako je rečeno u Općini, okončani su radovi na zamjeni postojećih rasvjetnih tijela novom LED rasvjetom. Za tu namjenu utrošeno je 157.000 KM, a sredstva su osigurana kroz projekt IRENE te je izvršena zamjena na 86 svjetiljki, a postavljeno je i novih 40 stubova. Također, ovih dana će započeti izgradnja saobraćajne infrastrukture u centralnom dijelu Neuma, za što će iz općinske kase biti izdvojeno 210.000 maraka.

U Neumu se užurbano spremaju za doček turistaU Neumu se intenzivno pripremaju za predstojeću turističku sezonu. Tako su i ove godine općinske vlasti započele, ali i realizirale brojne projekte kako bi se spremno dočekala ova sezona, za koju se nadaju da će biti rekordna.

Novi stubovi

Kako nam je rečeno u Općini, okončani su radovi na zamjeni postojećih rasvjetnih tijela novom LED rasvjetom.

Za tu namjenu utrošeno je 157.000 KM, a sredstva su osigurana kroz projekt IRENE te je izvršena zamjena na 86 svjetiljki, a postavljeno je i novih 40 stubova.

Također, ovih dana će započeti izgradnja saobraćajne infrastrukture u centralnom dijelu Neuma, za što će iz općinske kase biti izdvojeno 210.000 maraka.

Održavanje plaža

Općinske vlasti su, potvrđeno nam je, donijele odluku i o izboru najpovoljnijeg ponuđača za radove na nasipanju prometnih površina tamponom i održavanje plaža, a za tu namjenu bit će utrošeno 32.888 KM, kao i za betoniranje lokalnih prometnih površina, što će koštati 63.390 KM.

Hoteli će raditi u punom kapacitetu nakon Uskrsa

Kako su nam potvrdili hotelijeri, hoteli će s radom u punom kapacitetu započeti nakon Uskrsa, za oko mjesec. To je, kako kažu, već ustaljena praksa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik