Koncesija za Aerodrom “Nikola Tesla” evropska transakcija godine

Bez autora
Mar 24 2019

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je koncesija za Aerodrom “Nikola Tesla” proglašena za evropsku transakciju godine u 2018. u kategoriji aerodroma, u izboru “IJGlobal Awards” koji se odnosi na projekte u oblasti infrastrukturnog finansiranja. Ugovor o koncesiji za beogradski aerodrom potpisala je potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukturu Zorana Mihajlović sa francuskom kompanijom “Vansi” u martu 2018. godine. Ukupna vrednost ugovora o koncesiji na 25 godina iznosi oko 1,5 milijardi evra, od čega je 732 miliona evra iznos investicija.

Koncesija za Aerodrom “Nikola Tesla” evropska transakcija godineMinistarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je koncesija za Aerodrom “Nikola Tesla” proglašena za evropsku transakciju godine u 2018. u kategoriji aerodroma, u izboru “IJGlobal Awards” koji se odnosi na projekte u oblasti infrastrukturnog finansiranja.

Ugovor o koncesiji za beogradski aerodrom potpisala je potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukturu Zorana Mihajlović sa francuskom kompanijom “Vansi” u martu 2018. godine.

Ukupna vrednost ugovora o koncesiji na 25 godina iznosi oko 1,5 milijardi evra, od čega je 732 miliona evra iznos investicija.

Da bi neka transakcija dobila ovo priznanje, potrebno je da su kompanije koje su u njima učestvovale bile posebno aktivne u prethodnoj kalendarskoj godini, kao i da su visoko ocenjene među svetskim ekspertima za odgovarajuće industrije, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik