Srbija „voli da se druži“ – na trećem smo mestu po prijateljskoj nastrojenosti

Bez autora
Apr 18 2019

Istraživanje „Ekspat insajdera“ pokazuje da je Srbija država u kojoj stranci veoma lako sklapaju prijateljstva. Posle preseljenja u inostranstvo, najveći izazov je pronalaženje novih prijatelja, a 57 odsto ljudi, koji su morali da se sele zbog posla, navode da im to lako polazi za rukom.Reč je o rezultatima aktuelne studije „Život i rad u inostranstvu“, koju inače, svake godine sprovodi InterNations, najveća mreža osoba koje su se zbog posla preselile u inostranstvo. Na osnovu ispitivanja 18.000 ljudi, sastavljena je lista deset država u kojima stranci najlakše sklapaju prijateljstva, a Srbija na toj listi zauzima visoko treće mesto.

Srbija „voli da se druži“ – na trećem smo mestu po prijateljskoj nastrojenostiIstraživanje „Ekspat insajdera“ pokazuje da je Srbija država u kojoj stranci veoma lako sklapaju prijateljstva.

Posle preseljenja u inostranstvo, najveći izazov je pronalaženje novih prijatelja, a 57 odsto ljudi, koji su morali da se sele zbog posla, navode da im to lako polazi za rukom.

Reč je o rezultatima aktuelne studije „Život i rad u inostranstvu“, koju inače, svake godine sprovodi InterNations, najveća mreža osoba koje su se zbog posla preselile u inostranstvo.

Na osnovu ispitivanja 18.000 ljudi, sastavljena je lista deset država u kojima stranci najlakše sklapaju prijateljstva, a Srbija na toj listi zauzima visoko treće mesto.

Na prvom mestu je Meksiko, koji se od 2014. godine konstantno nalazi među prve tri pozicije te rang liste.

Čak 82 odsto stranaca izjavilo je da je lako steći nova prijateljstva tokom boravka u toj državi.

Iza Meksika je Bahrein, koji je prošle godine bio na šestom mestu.

Srbija se prvi put pojavljuje na listi, na kojoj je 68 država.

Da su Srbi spremni da pomognu i da je njihov stav prema strancima prijateljski i otvoren, ocenilo je 86 odsto ispitanika.

Takođe, 79 odsto stranaca tvrdi da je lako pronaći prijatelje u Srbiji, a tri četvrtine ispitnih kaže da u Srbiji, ukupno gledano, nije teško sklapati nova prijateljstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik