Švajcarski slatkiši praviće se u Srbiji

Bez autora
Apr 18 2019

Novi Sad će za dve godine dobiti najslađu fabriku. Prestavnici vodećeg svetskog proizvođača proizvoda od čokolade i kakaa - kompanija Barry Callebaut iz Švajcarske, potpisala je u četvrtak Memorandum o razumevanju sa Vladom Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji svoje prve fabrike čokolade u jugoistočnoj Evropi. Ovo postrojenje će biti smešteno u Novom Sadu, a prema planu imaće kapacitet od oko 50.000 tona godišnje. Investicija je vredna oko 50 miliona evra, a očekuje se da fabrika počne sa radom 2021. godine. Pre potpisivanja Memoranduma, delegaciju kompanije Barry Callebaut je ugostio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji nije krio zadovoljstvo što se jedan izvozno orijentisani tržišni lider pridružuje prehrambenoj industriji Srbije.

Švajcarski slatkiši praviće se u SrbijiNovi Sad će za dve godine dobiti najslađu fabriku. Prestavnici vodećeg svetskog proizvođača proizvoda od čokolade i kakaa - kompanija Barry Callebaut iz Švajcarske, potpisala je u četvrtak Memorandum o razumevanju sa Vladom Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji svoje prve fabrike čokolade u jugoistočnoj Evropi.

Ovo postrojenje će biti smešteno u Novom Sadu, a prema planu imaće kapacitet od oko 50.000 tona godišnje. Investicija je vredna oko 50 miliona evra, a očekuje se da fabrika počne sa radom 2021. godine.

Pre potpisivanja Memoranduma, delegaciju kompanije Barry Callebaut je ugostio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji nije krio zadovoljstvo što se jedan izvozno orijentisani tržišni lider pridružuje prehrambenoj industriji Srbije.

- Barry Callebaut će našoj zemlji doneti najsavremeniju tehnologiju i ekspertizu, kao i investicije i radna mesta za naše ljude. Srbija će učiniti sve što je u njenoj moći da ovaj poduhvat uspe - rekao je Vučić.

Antuan de Sen-Afrik, generalni direktor Barry Callebaut grupe je izjavio da je ova kompanija u proteklih nekoliko godina veoma uspešna u jugoistočnoj Evropi.

- Novi Sad je savršena lokacija za nas: drugi je po veličini grad u Srbiji, sa prestižnim univerzitetom, što nam omogućava pristup resursima koji su nam potrebni za ostvarenje naših planova - rekao je Sen-Afrik.

- Zahvaljujući novoj fabrici u Novom Sadu, u skladu sa našom strategijom "pametnog upravljanja rastom", bićemo u mogućnosti da proširimo poslovanje u regionu i snabdevamo postojeće i nove kupce širokim asortimanom čokolada, smeša i punjenja.

Centar

Kako je rekao prvi čovek ovog švajcarskog giganta Antuan de Sen-Afrik,fabrika u Novom Sadu će predstavljati regionalni centar. Odatle će Barry Callebaut snabdevati čokoladom tržišta jugoistočne Evrope, koja, prema njegovim rečima, beleže veliki rast.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik