Komercijalna banka "na oku" Rajfajzena, ali...

Bez autora
May 16 2019

Rajfajzenbank Internacional namerava da se dalje širi u zemljama istočne Evrope, a kao atraktivne zemlje je direktor Johan Štrobel naveo Srbiju, Češku, Slovačku i Mađarsku. Ako cena odgovara bili bi spremni, u zemljama u kojima smo dobrodošli, da preuzmemo banke, naglasio je Štrobel. Prema njegovim rečima, problem su previsoke procene, kao i pitanje da li je RBI, kao strana banka, uopšte dobrodošla. To pitanje, kako navodi, postavlja se i u slučaju Komercijalne banke u Srbiji. Neophodan je transparentni prodajni proces od strane srpske vlade. Ne mogu trenutno još proceniti naše šanse, rekao je Štrobel.

Komercijalna banka "na oku" Rajfajzena, ali...Rajfajzenbank Internacional (RBI) namerava da se dalje širi u zemljama istočne Evrope, a kao atraktivne zemlje je direktor Johan Štrobel naveo Srbiju, Češku, Slovačku i Mađarsku.

"Ako cena odgovara bili bi spremni, u zemljama u kojima smo dobrodošli, da preuzmemo banke", naglasio je Štrobel u izjavi nemačkom dnevniku "Handelsblat".

Prema njegovim rečima, problem su previsoke procene, kao i pitanje da li je RBI, kao strana banka, uopšte dobrodošla.

To pitanje, kako navodi, postavlja se i u slučaju Komercijalne banke u Srbiji.

"Neophodan je transparentni prodajni proces od strane srpske vlade. Ne mogu trenutno još proceniti naše šanse", rekao je Štrobel.

On je ukazao da je konsolidacija u bankarskom sektoru trenutno u toku, a to znači da nema samo fuzionisanja i preuzimanja, već da se i pojedine strane banke povlače iz istočne Evrope.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik