Sava Re na meti Allianza, ključni igrač Adris Grupa

Bez autora
Jun 11 2019

O vlasničkom ulasku u Savu Re ozbiljno se razmišlja u njemačkom osiguravajućem gigantu Allianz. Allianz nije želio komentirati ove informacije. O njihovu interesu za Savu Re govori više činjenica i indicija. Smatra se kako je Alianz već angažirao talijansku bankarsku grupu UniCredit, koja je 2008. pomogla slovenskoj vladi da proda 75 posto dionica Save Re. Allianz i UniCredit su bliski poslovni partneri. Prošle godine potpisali su ugovor o dugoročnoj suradnji u Srednjoj i Istočnoj Europi, s kojim je Unicredit postao ekskluzivni Allianzov partner u prodaji osiguranja u nekoliko zemalja, uključujući Sloveniju. Još prije dvije godine Allianzovi predstavnici razgovarali su s Adris Grupom o mogućoj zajedničkoj ponudi za Savu Re.

Sava Re na meti Allianza, ključni igrač Adris GrupaO vlasničkom ulasku u Savu Re ozbiljno se razmišlja u njemačkom osiguravajućem gigantu Allianz, piše Siol.

Allianz nije želio komentirati ove informacije. O njihovu interesu za Savu Re govori više činjenica i indicija. Smatra se kako je Alianz već angažirao talijansku bankarsku grupu UniCredit, koja je 2008. pomogla slovenskoj vladi da proda 75 posto dionica Save Re.

Allianz i UniCredit su bliski poslovni partneri. Prošle godine potpisali su ugovor o dugoročnoj suradnji u Srednjoj i Istočnoj Europi, s kojim je Unicredit postao ekskluzivni Allianzov partner u prodaji osiguranja u nekoliko zemalja, uključujući Sloveniju.

Još prije dvije godine Allianzovi predstavnici razgovarali su s Adris Grupom o mogućoj zajedničkoj ponudi za Savu Re. Adris kontrolira gotovo 20 posto dionica putem fiducijarnih računa.

Hoće li se Allianz ponovno okrenuti Adrisu u slučaju mogućeg savjeta za Savu Re, za sada se ne zna.

Adrisov udio je ključ za planove za ovladavanje Savom Re. Najveći vlasnik Save Re je država koja zajedno sa Slovenskim državnim holdingom (SDH) i njezinim povezanim društvima kontrolira gotovo 40 posto dionica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik