MOL širi biznis u Srbiji

Bez autora
Jun 19 2019

Mađarska naftna kompanija MOL planira da proširi svoje poslovanje u Srbiji, rekao je Tanjugu ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter najavljujući nove investicije iz te zemlje. Pinter je na poslovnom forumu „Srbija-Mađarska" u Privrednoj komori Srbije izrazio očekivanje da će Srbija i Mađarska uskoro da dostignu cifru od tri milijarde evra međusobne robne razmene. Mađarski ambasador u Srbiji kaže da dve države nemaju otvorenih političkih pitanja i da proteklih godina ekonomska saradnja jača. Podsetio je na završetak akvizicije Vojvođanske banke od strane OTP banke krajem aprila kao i na započeti proces pripajanja francuske Societe General banke od strane OTP-a. Mađarska naftna industrija planira da širi njene aktivnosti u Srbiji, a imamo detaljne informacije o aktivnostima drugih mađarskih firmi, rekao je Pinter.

MOL širi biznis u SrbijiMađarska naftna kompanija MOL planira da proširi svoje poslovanje u Srbiji, rekao je Tanjugu ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter najavljujući nove investicije iz te zemlje.

Pinter je na poslovnom forumu „Srbija-Mađarska" u Privrednoj komori Srbije (PKS) izrazio očekivanje da će Srbija i Mađarska uskoro da dostignu cifru od tri milijarde evra međusobne robne razmene.

Mađarski ambasador u Srbiji kaže da dve države nemaju otvorenih političkih pitanja i da proteklih godina ekonomska saradnja jača.

Podsetio je na završetak akvizicije Vojvođanske banke od strane OTP banke krajem aprila kao i na započeti proces pripajanja francuske Societe General banke od strane OTP-a.

„Mađarska naftna industrija planira da širi njene aktivnosti u Srbiji, a imamo detaljne informacije o aktivnostima drugih mađarskih firmi", rekao je Pinter.

Saradnja dve države, kaže, pokazuje da je u narednom periodu moguće dostići tri milijarde evra robne razmene.

Proteklih godina, kaže Pinter, dve privrede su svoju saradnju fokusirale na oblast poljoprivrede, IT sektor, ali saradnja se odvija na gotovo svim poljima, od industrije do zaštite životne sredine i finansija...

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik