Telenor uvodi 5G mrežu u Srbiji

Bez autora
Jun 20 2019

Kompanija "Telenor sutra" u 11 sati u Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari pušta u rad prvo 5G okruženje, odnosno prvu 5G baznu stanicu u Srbiji. Bazna stanica 5G će nakon toga ostati na raspolaganju kompanijama, preduzetnicima, fakultetima i studentima, startapovima i drugim partnerima u digitalnom ekosistemu da razvijaju dalje svoja rešenja. Od 5G tehnologije očekuje se da će biti jedan od najvećih pokretača četvrte industrijske revolucije. Na otvaranju će govoriti: Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Mihajlo Jovanović, direktor kancelarije za IT i e-upravu i Majk Mišel, generalni direktor „Telenora" u Srbiji.

Telenor uvodi 5G mrežu u SrbijiKompanija "Telenor sutra" u 11 sati u Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari pušta u rad prvo 5G okruženje, odnosno prvu 5G baznu stanicu u Srbiji.

Bazna stanica 5G će nakon toga ostati na raspolaganju – kompanijama, preduzetnicima, fakultetima i studentima, startapovima i drugim partnerima u digitalnom ekosistemu da razvijaju dalje svoja rešenja.

Od 5G tehnologije očekuje se da će biti jedan od najvećih pokretača četvrte industrijske revolucije.

Na otvaranju će govoriti: Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Mihajlo Jovanović, direktor kancelarije za IT i e-upravu i Majk Mišel, generalni direktor „Telenora" u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik