Pola Textile gasi proizvodnju, 170 radnika ostaje bez posla

Bez autora
Jun 27 2019

Nastavlja se propast pulske industrije - u nepovrat odlazi još 170 radnih mjesta. Gasi se proizvodnja u tvrtki Pola Textile koja se nalazi u Slobodnoj zoni luke Pula, a čak 170 njezinih radnika, mahom šivačica, odlazi na Zavod za zapošljavanje. Kako se neslužbeno doznaje, prošli tjedan održan je sastanak sindikata s radnicima na kojem im je rečeno da će tvrtka raditi do kraja rujna, a 30. rujna bit će zadnji radni dan. Talijanski vlasnik obećao je isplatiti otpremnine, a od ovog tjedna radnice počinju s potpisivanjem otkaznih rokova, a potom i korištenjem godišnjih odmora. Od odgovorne osobe, članice uprave Laure Bumbak, doznajemo da tvrtka ne ide u stečaj, već se gasi proizvodnja.

Pola Textile gasi proizvodnju, 170 radnika ostaje bez poslaNastavlja se propast pulske industrije - u nepovrat odlazi još 170 radnih mjesta. Gasi se proizvodnja u tvrtki Pola Textile koja se nalazi u Slobodnoj zoni luke Pula, a čak 170 njezinih radnika, mahom šivačica, odlazi na Zavod za zapošljavanje.

Kako Glas Istre neslužbeno doznaje, prošli tjedan održan je sastanak sindikata s radnicima na kojem im je rečeno da će tvrtka raditi do kraja rujna, a 30. rujna bit će zadnji radni dan.

Talijanski vlasnik, doznajemo, obećao je isplatiti otpremnine, a od ovog tjedna radnice počinju s potpisivanjem otkaznih rokova, a potom i korištenjem godišnjih odmora.

Od odgovorne osobe, članice uprave Laure Bumbak, doznajemo da tvrtka ne ide u stečaj, već se gasi proizvodnja. Pojasnila nam je da tvrtka već neko vrijeme stvara gubitke pa su odlučili stopirati proizvodnju dok još imaju kako zbrinuti radnike.

Navela nam je da će se prema radnicima ispoštovati sva prava predviđena kolektivnim ugovorom te dodala da su oni godinama šivali za Benetton, odnosno bili njihovi kooperanti. No, proizvodnja se više ne isplati, a gubici se samo gomilaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik