Konverziju kredita u „švajcarcima” prihvatilo 80 odsto korisnika

Bez autora
Jun 27 2019

Od ukupnog broja korisnika stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, ponudu za konverziju je do 26. juna prihvatilo skoro 80 odsto, saopštilo je danas Udruženje banaka Srbije.Pojedine banke, koje su ranije poslale ponude svojim klijentima, beleže odziv koji se kreće i iznad 90 odsto. Prema Zakonu o konverziji, korisnik stambenog kredita indeksiranog u francima ima rok od 30 dana od dana prijema ponude da se izjasni da li prihvata konverziju svojih obaveza u evro, sa otpisom dela duga.

Konverziju kredita u „švajcarcima” prihvatilo 80 odsto korisnikaOd ukupnog broja korisnika stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, ponudu za konverziju je do 26. juna prihvatilo skoro 80 odsto, saopštilo je danas Udruženje banaka Srbije (UBS).

Pojedine banke, koje su ranije poslale ponude svojim klijentima, beleže odziv koji se kreće i iznad 90 odsto.

Prema Zakonu o konverziji, korisnik stambenog kredita indeksiranog u francima ima rok od 30 dana od dana prijema ponude da se izjasni da li prihvata konverziju svojih obaveza u evro, sa otpisom dela duga, prenosi Tanjug.

Ukoliko prihvata, sa svojom bankom sklapa sporazum o konverziji. Za klijente koji ne prihvate konverziju ostaće na snazi uslovi koje su imali pre stupanja Zakona o konverziji na snagu.

Prema Zakonu o konverziji, poslednji rok u kome se mora realizovati konverzija dugovanja ističe 7. jula. Nakon toga, UBS objaviće konačne objedinjene podatke, zaključuje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik