Komisija odobrila ponudu Energoprojekta za Entel

Bez autora
Jun 27 2019

Posle višegodišnjeg natezanja sa većinskim vlasnikom Energoprojekt holdinga, kompanijom Napred, Komisija za hartije od vrednosti je odobrila ponudu za preuzimanje zavisnog preduzeća EP Entel. Ova obavezujuća ponuda nastala je kao posledica preuzimanja Energoprojekta od strane Napreda, u julu 2017. godine, čime je nastupila obaveza upućivanja ponude za preuzimanje za sva zavisna preduzeća. Energoprojekt namerava da stekne 13,7 odsto akcija koje se nalaze u rukama manjinskih akcionara, a ponuda je otvorena od 25. juna do 15. jula. Cena u ponudu je 13.461 dinar po akciji što je procenjena vrednosti akcije na dan 4. jun tekuće godine.

Komisija odobrila ponudu Energoprojekta za EntelPosle višegodišnjeg natezanja sa većinskim vlasnikom Energoprojekt holdinga (ENHL), kompanijom Napred, Komisija za hartije od vrednosti je odobrila ponudu za preuzimanje zavisnog preduzeća EP Entel (EPEN).

Ova obavezujuća ponuda nastala je kao posledica preuzimanja Energoprojekta od strane Napreda, u julu 2017. godine, čime je nastupila obaveza upućivanja ponude za preuzimanje za sva zavisna preduzeća.

Energoprojekt namerava da stekne 13,7 odsto akcija koje se nalaze u rukama manjinskih akcionara, a ponuda je otvorena od 25. juna do 15. jula.

Cena u ponudu je 13.461 dinar po akciji što je procenjena vrednosti akcije na dan 4. jun tekuće godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik