Kancelarija za IT kandidat za nagradu ”Emerging Europe”

Bez autora
Jun 27 2019

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije nominovana je na ovogodišnjem skupu lidera Evrope u Londonu za nagradu ”Emerging Europe”, sa informacionim sistemom eInspektor i to u kategoriji inovativna inicijativa godine. Informacioni sistem eInspektor ima za cilj da informatizuje rad sve 43 inspekcijske službe u Srbiji. Uvođenjem ovog sistema obezbeđuje se bolja koordinacija između inspekcija, automatizacija rada inspekcijskih službi i bolja efikasnost nadzora, standardizuje se rad inspekcija i dostupnost podataka svim inspekcijama, a samim tim pojavljuje se i efekat smanjenja troškova za privredu. Prve četiri pilot inspekcije u kojima radi 831 inspektor, Sanitarna inspekcija, Tržišna inspekcija, Inspektorat za rad i Upravni inspektorat, su krenule sa korišćenjem ovog sistema još u januaru.

Kancelarija za IT kandidat za nagradu ”Emerging Europe”Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije nominovana je na ovogodišnjem skupu lidera Evrope u Londonu za nagradu ”Emerging Europe”, sa informacionim sistemom eInspektor i to u kategoriji inovativna inicijativa godine.

Informacioni sistem eInspektor ima za cilj da informatizuje rad sve 43 inspekcijske službe u Srbiji. Uvođenjem ovog sistema obezbeđuje se bolja koordinacija između inspekcija, automatizacija rada inspekcijskih službi i bolja efikasnost nadzora, standardizuje se rad inspekcija i dostupnost podataka svim inspekcijama, a samim tim pojavljuje se i efekat smanjenja troškova za privredu.

Prve četiri pilot inspekcije u kojima radi 831 inspektor (Sanitarna inspekcija, Tržišna inspekcija, Inspektorat za rad i Upravni inspektorat) su krenule sa korišćenjem ovog sistema još u januaru.

Tokom jula u sistem eInspektor će se uključiti još 32 inspekcije.

Žiri koji će doneti odluku o nagradama je sačinjen od predstavnika svetskih lidera iz kategorija koje su nominovane za dodelu nagrada „Emerging Europe“.

Svečana ceremonija proglašenja pobednika održaće se 28. juna, u Londonu, u sedištu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD Headquarters, One Exchange Square London EC2A 2JN).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik