Prihodi od stranih turista u prvom kvartalu veći za 25 milijuna eura

Bez autora
Jul 04 2019

Prihodi od stranih turista u prvom ovogodišnjem kvartalu iznosili su 475 milijuna eura, što je 25 milijuna eura ii 5,4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo turizma pozivajući se na podatke Hrvatske narodne banke. Komentirajući te prihode, ministar turizma Gari Cappelli naglasio je da Vlada stavlja veliki naglasak na rast i razvoj kvalitete turizma, a da su važni iskoraci najvidljiviji kroz kontinuiran rast prihoda koji se ostvaruju u turizmu. U mandatu ove Vlade prihodi od stranih turista rasli su svake godine u prvom tromjesečju, što je dokaz da naša politika osnaživanja predsezone daje pozitivne rezultate i u fizičkom i u financijskom turističkom prometu odnosno turističkoj potrošnji, čiji je rast i preduvjet za jačanje konkurentnosti i poticanje cjelokupnog gospodarstva Hrvatske, kazao je ministar.

Prihodi od stranih turista u prvom kvartalu veći za 25 milijuna euraPrihodi od stranih turista u prvom ovogodišnjem kvartalu iznosili su 475 milijuna eura, što je 25 milijuna eura ii 5,4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo turizma pozivajući se na podatke Hrvatske narodne banke (HNB).

Komentirajući te prihode, ministar turizma Gari Cappelli naglasio je da Vlada stavlja veliki naglasak na rast i razvoj kvalitete turizma, a da su važni iskoraci najvidljiviji kroz kontinuiran rast prihoda koji se ostvaruju u turizmu.

"U mandatu ove Vlade prihodi od stranih turista rasli su svake godine u prvom tromjesečju, što je dokaz da naša politika osnaživanja predsezone daje pozitivne rezultate i u fizičkom i u financijskom turističkom prometu odnosno turističkoj potrošnji, čiji je rast i preduvjet za jačanje konkurentnosti i poticanje cjelokupnog gospodarstva Hrvatske", kazao je ministar.

U 2018. prihodi od stranih turista iznosili su 10,1 milijardu eura, što je bilo 6,4 posto više nego u 2017., dok ukupne prihode od stranih i domaćih turista za prošlu godinu Ministarstvo turizma procjenjuju na 12 milijardi eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik