Plantaža kafe na kojoj rade samo transrodne žene: Rešile problem manjka berača i donele profit

Bez autora
Jul 11 2019

Plantaža kafe u kolumbijskom mestu Santuario zapošljava samo transrodne žene, koje su morale da napuste sredine u kojima su prethodno živele.Ne samo da im je time pružena prilika za novi, lepši život, nego je i ovaj grad ojačao svoju ekonomiju jer su zbog krize imali manjak radne snage na plantažama kafe. Uz sve to, pokazali su da brinu o pravima ugroženih i tima napravili korak napred u svakom smislu. Neke od žena zaposlenih na ovoj plantaži prošle su pravu golgotu i ovde su našle svoj mir.

Plantaža kafe na kojoj rade samo transrodne žene: Rešile problem manjka berača i donele profitPlantaža kafe u kolumbijskom mestu Santuario zapošljava samo transrodne žene, koje su morale da napuste sredine u kojima su prethodno živele.

Ne samo da im je time pružena prilika za novi, lepši život, nego je i ovaj grad ojačao svoju ekonomiju jer su zbog krize imali manjak radne snage na plantažama kafe.

Uz sve to, pokazali su da brinu o pravima ugroženih i tima napravili korak napred u svakom smislu, prenosi DW Stories.

Neke od žena zaposlenih na ovoj plantaži prošle su pravu golgotu i ovde su našle svoj mir.

Everardo Ohoa, gradonačelnik Santuaria, kaže da je nekima od njih bilo zabranjeno da žive kako žele u mestima iz kojih su došle, ali da su ih u Santuariu ljudi prihvatili.

"Mislim da je njihov dolazak dobar i za naš biznis s kafom", kaže gradonačelnik.

Taj grad se suočava s manjkom radnika na faramama, naročito s ručnim beračima kafe i zato im je svaki novi radnik dobro došao.

"A one su odlične radnice", kaže Everadro.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik