Fijat ulaže 700 miliona u električnu verziju modela 500

Bez autora
Jul 11 2019

Automobilska kompanija „Fijat Krajsler Automobili” investiraće ukupno 700 miliona evra u izgradnju proizvodne linije za novu električnu verziju modela 500 izjavio je danas operativni direktor te grupacije za Evropu, Bliski istok i Afriku, Pjetro Gorlije. FKA je danas instalirao prvog robota na budućoj liniji za proizvodnju električnih modela 500 na svojoj istorijskoj lokaciji Mirafjori, u Torinu, koja će proizvoditi 80.000 jedinica godišnje počev od drugog kvartala 2020. godine, rekao je Gorlije. On je dodao i bi proizvodni kapacitet mogao dodatno da se proširi. Ulaganje u 500 BEV deo je investicionog plana u vrednosti od pet milijardi evra do 2021. godine koji je kompanija FKA najavila za Italiju.

Fijat ulaže 700 miliona u električnu verziju modela 500Automobilska kompanija „Fijat Krajsler Automobili” investiraće ukupno 700 miliona evra u izgradnju proizvodne linije za novu električnu verziju modela 500 izjavio je danas operativni direktor te grupacije za Evropu, Bliski istok i Afriku, Pjetro Gorlije.

„FKA je danas instalirao prvog robota na budućoj liniji za proizvodnju električnih modela 500 na svojoj istorijskoj lokaciji Mirafjori, u Torinu, koja će proizvoditi 80.000 jedinica godišnje počev od drugog kvartala 2020. godine”, rekao je Gorlije, a prenosi agencija Rojters.

On je dodao i bi proizvodni kapacitet mogao dodatno da se proširi.

Ulaganje u 500 BEV deo je investicionog plana u vrednosti od pet milijardi evra do 2021. godine koji je kompanija FKA najavila za Italiju, prenosi Tanjug.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik