Folksvagen prelomio, novu fabriku gradi u Turskoj blizu Izmira

Bez autora
Jul 14 2019

Nemački proizvođač automobila Folksvagen je odlučio da novu fabriku u kojoj će proizvoditi više automobilskih brendova gradi u Turskoj, prenosi portal Automotive News Europe, pozivajući se na pisanje nemačkog trgovinskog magazina Automobilwoche. Magazin je objavio da je nadzorni odbor VW-a u četvrtak odlučio da izgradi fabriku blizu primorskog grada Izmir na zapadu Turske. U tekstu se dodaje da će Folskvagenova podružnica Škoda biti jedan od brendova koji će se tamo proizvoditi. Portparol nadzornog odbora VW-a je da su planovi u vezi sa novom lokacijom potvrđeni, ali da još nisu finalizovani.

Folksvagen prelomio, novu fabriku gradi u Turskoj blizu IzmiraNemački proizvođač automobila Folksvagen (VW) je odlučio da novu fabriku u kojoj će proizvoditi više automobilskih brendova gradi u Turskoj, prenosi portal Automotive News Europe, pozivajući se na pisanje nemačkog trgovinskog magazina Automobilwoche.

Ne navodeći svoje izvore, magazin je objavio da je nadzorni odbor VW-a u četvrtak odlučio da izgradi fabriku blizu primorskog grada Izmir na zapadu Turske.

U tekstu se dodaje da će Folskvagenova podružnica Škoda biti jedan od brendova koji će se tamo proizvoditi.

Portparol nadzornog odbora VW-a je izjavio agenciji Rojters da su planovi u vezi sa novom lokacijom potvrđeni, ali da još nisu finalizovani, dodaje portal.

Akcije Folksvagenovog distributera u Turskoj, kompanije Dogus Otomotiv, skočile su danas čak za 11,6 procenata, nakon vesti koje su preneli turski mediji da je Katar, koji ima 17 odsto vlasničkog udela u VW-u, apelovao na nadzorni odbor da za gradnju nove fabrike izabere Tursku.

Srbija, Bugarska i Turska su bile zemlje koje je VW razmatrao kao moguće destinacije za novu fabriku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik