Osvježena Elantra na tržištu BiH

Bez autora
Jul 22 2019

Hyundai Elantra, limuzina koja predstavlja Hyundaiev najveći prodajni uspjeh. Prva Elantra se proizvela davne 1990. godine, a do danas ukupno je prodano 13.4 miliona vozila. Ovaj podatak predstavlja nepoznanicu za mnoge, kao i činjenica da se Elantra upravo nalazi u top 10 najprodavanijih vozila u svijetu ikad. Kada bi krenuli redom da nabrajamo sve titule i nagrade ovog modela trebalo bi nam iznimno mnogo vremena. Ipak, Elantra uprkos svojem uspjehu ne predstavlja samo vozilo koje će plijeniti poglede gdje god da se pojavi, ona će vas osvojiti svojom sigurnošću, pouzdanošću, nenamteljivošću i nadasve prihvatljivom cijenom. Elantra pored naprijed navedenih stvari nudi prostrani prostor u unutrašnjosti koji se može porediti sa prostorom većeg segmenta vozila.

Osvježena Elantra na tržištu BiHHyundai Elantra, limuzina koja predstavlja Hyundaiev najveći prodajni uspjeh. Prva Elantra se proizvela davne 1990. godine, a do danas ukupno je prodano 13.4 miliona vozila.

Ovaj podatak predstavlja nepoznanicu za mnoge, kao i činjenica da se Elantra upravo nalazi u top 10 najprodavanijih vozila u svijetu ikad. Kada bi krenuli redom da nabrajamo sve titule i nagrade ovog modela trebalo bi nam iznimno mnogo vremena.

Ipak, Elantra uprkos svojem uspjehu ne predstavlja samo vozilo koje će plijeniti poglede gdje god da se pojavi,  ona će vas osvojiti svojom sigurnošću, pouzdanošću, nenamteljivošću i nadasve prihvatljivom cijenom.

Elantra pored naprijed navedenih  stvari nudi prostrani prostor u unutrašnjosti koji se može porediti sa prostorom većeg segmenta vozila. Karoserija ovog vozila je dizajnirana tako da poboljša izdržljivost i čvrstoću, te ista sadrži 32 % više visoko napregnutih čelika za razliku od prethodne generacije. Kada su dimenzije u pitanju osvježena Elantra je 50 mm duža od prethodnika, dok je prednji prevjes duži za 35 mm, a zadnji za 15 mm.

Osvježena Elantra uprkos svojim brojnim novim sigurnosnim i tehničkim dodacima, unaprijeđenom, pa čak i promjenjenom enterijeru, eksterijeru cijene ostaju jednake kao u prethodnika. Kada je u pitanju vanjski izgled vozila promjenjena je nova hauba, prednji branici, prednja maska, prednja i zadnja svjetla i zadnji dio vozila koji je u potpunosti dobio novi izgled. Pored toga tu je i novi dizajn točkova od 16” i 17” inča, te nova LED prednja svjetla na sportskim nivoima opreme.

Kada je unutrašnjost u pitanju tu je nova središnja konzola, otvori za vazduh, nova instrument tabla i kućište. Hyundai Smart Sense nudi niz naprednih funkcija za konstantnu bezbjednost i pogodne performanse. 

Kada  je sigurnost u pitanju tu nema kompromisa, Hyundai Smart Sense Sistem kao opciju nudi: pomoć za izbjegavanje udara (Forward Collision Avoidance Assist – FCA), pomoć pri održavanju u traci (Lane Keeping  Assist), pomoć pri održavavnju budnosti vozača (Driver Attention Alert), sigurnosna pomoć pri izlasku iz vozila (Safe Exit Assist). Dodatne funkcije Smart Sense Safety uključuju:

Funkciju Blind-spot upozorenje o sudaru, uz upozorenje na saobraćaj koji se odvija sa zadnje strane vozila i funkciju pomoći kod promjene trake kretanja (Blind-Spot Collision Warning with Rear Cross-Traffic Alert and Lane Change Assist).

AUDIO / VIDEO / NAVIGACIJA (AVN) 5.0 – Elantra 2019 pojavljuje se s Hyundai-ovom novom generacijom info-zabavnog sistema AVN 5.0. Ovaj sistem ima unaprjeđeni procesor, kao i 8-inčni ekran naspram 7-inčnog ekrana koliko je bio kod posljednje generacije Elantre. Korištenje tjunera s AVN 5.0 je brzo i lako jer su AM i FM kanali sada dostupni na jednom ekranu.

Elantra je dostupna s pogodnostima kao što su Infinity Premium Audio sa Clari-Fi ™, Apple CarPlay ™, Android Auto ™ i bežičnim punjenjem pametnog telefona.

PERFORMANSE MOTORA

Elantra dolazi sa motorom 1.6 litara snage 127 KS koji pruža 150 Nm obrtnog momenta. Moguće je odabrati ručni ili automatski mjenjač sa 6 stepeni prenosa zavisno od želje kupca.

Kada je prodaja osvježene Elantre na našem tržištu u pitanju smatramo da će trend i prodaja ovog modela rasti u odnosu na prethodni,  obzirom da je veliki broj vozila prodan unaprijed prije samog dolaska. U ponudi će se naći tri paketa opreme: trend, style i premium. Redovna cijena će kretati od 29.990 KM sa PDV, a određeni broj vozila će biti u promotivnoj ponudi već od 26.991 KM sa PDV.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik