Zajednička ulaganja šansa za unapređenje privredne saradnje Srbije i Nikaragve

Bez autora
Jul 28 2019

Državni sekretar Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije Dragan Grgurević razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Nikaragve Denisom Monkadom Kolindresom i zamenikom ministra industrije i privrede te zemlje Hesusom Bermudezom Karvajalom o mogućnostima za jačanje privredne saradnje. Srbija i Nikaragva, kako je rečeno, imaju dobre političke odnose, što je odlična osnova i za intenziviranje privredne saradnje i trgovinske razmene. U skladu sa tim, sastanak je bio posvećen upoznavanju privrednih prilika u dve zemlje i razmatranju mogućnosti za zajednička ulaganja. Grgurević je predstavio svojim sagovornicima privredni ambijent u našoj zemlji, ističući da je Srbija dobro mesto za investiranje.

Zajednička ulaganja šansa za unapređenje privredne saradnje Srbije i NikaragveDržavni sekretar Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije Dragan Grgurević razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Nikaragve Denisom Monkadom Kolindresom i zamenikom ministra industrije i privrede te zemlje Hesusom Bermudezom Karvajalom o mogućnostima za jačanje privredne saradnje.

Srbija i Nikaragva, kako je rečeno, imaju dobre političke odnose, što je odlična osnova i za intenziviranje privredne saradnje i trgovinske razmene.

U skladu sa tim, sastanak je bio posvećen upoznavanju privrednih prilika u dve zemlje i razmatranju mogućnosti za zajednička ulaganja.

Grgurević je predstavio svojim sagovornicima privredni ambijent u našoj zemlji, ističući da je Srbija dobro mesto za investiranje.

On je naglasio da to najbolje potvrđuje činjenica da su u prošloj godini strane direktne investicije iznosile približno 3,5 milijardi evra, što je više nego što su ostvarile ostale zemlje Zapadnog Balkana zajedno.

Grgurević je, s obzirom na to da Srbija ima i brojne sporazume o slobodnoj trgovini, rekao da šansu za saradnju vidi i u zajedničkim ulaganjima i izvozu.

Kolindres i Karvajal su rekli da Nikaragva ima pogodne uslove za razvoj, a da je nivo bezbednosti sve veći.

U toj zemlji, kako su istakli, funkcioniše i Agencija za privlačenje stranih investicija Pro Nikaragva.

Oni su, govoreći o glavnim izvoznim proizvodima Nikaragve, naveli da su to pre svega meso, kafa i zlato, koje plasiraju i na evropsko tržište, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik