Letnje čari Stare planine

Bez autora
Jul 30 2019

Sa 60.000 noćenja prošla godina za Staru planinu bila je rekordna, a ove godine nadmašuju i taj rezultat sa do sada zabeleženih 50.000 noćenja. U letnjim čarima Stare planine uživaju gosti iz svih krajeva Srbije i inostranstva. Iako je ovde okosnica turizma skijanje, Stara planina sve je atraktivnija i za turiste koji letnji odmor žele da provedu aktivno u prirodi. Planina je mesto gde nalazim mir i dobru energiju. Sa bugarske strane uspon je teži, a ovde smo proveli divan dan, kaže jedan od gostiju. Neki su osvojili Midžor, i kažu da im je bilo mnogo lepo. Od dve hiljade ležaja, trećina pripada hotelima Stara planina, Babin zub i Planinarski dom, a gostiju ima i u privatnom smeštaju.

Letnje čari Stare planineSa 60.000 noćenja prošla godina za Staru planinu bila je rekordna, a ove godine nadmašuju i taj rezultat sa do sada zabeleženih 50.000 noćenja. U letnjim čarima Stare planine uživaju gosti iz svih krajeva Srbije i inostranstva.

Iako je ovde okosnica turizma skijanje, Stara planina sve je atraktivnija i za turiste koji letnji odmor žele da provedu aktivno u prirodi.

"Planina je mesto gde nalazim mir i dobru energiju. Sa bugarske strane uspon je teži, a ovde smo proveli divan dan", kaže jedan od gostiju.

Neki su osvojili Midžor, i kažu da im je bilo mnogo lepo.

Od dve hiljade ležaja, trećina pripada hotelima Stara planina, Babin zub i Planinarski dom, a gostiju ima i u privatnom smeštaju.

"Do letnje sezone imali smo 24 odsto rasta noćenja u odnosu na isti period prošle godine, što znači da smo od svih turističkih centara imali najveći rast. Kao rukovodilac kompleksa najponosniji sam kada se gosti vrate . A sve više vidim da gosti dovode i svoje prijatelje", kaže Goran Karadžić, direktor kompanije "SP Resort".

Jedina gondola u Srbiji nalazi se upravo na Staroj planini. Aktivna je tokom skijaške sezone. Sve ostalo na 115 hiljada hektara, koliko zahvata ova gorostasna lepotica, atraktivno je i tokom leta gostima koji istovremeno traže mir i spokoj i aktivan odmor.

Sem planinarenja i šetnje planinskim stazama, organizuje se vožnja biciklom, paraglajding, ultra maraton. Nacionalni park privlači i ljubitelji zaštićenih životinjskihi vrsta poput beloglavog supa i mrkog medveda. Gosti su zadovoljni.

Infrastruktura je nova, putevi su dobri, bezbedni, obeleženi, a ima i novih gradilišta. Uz unapređenje turističke ponude bez narušavanja prirode, domaćini su uvereni da će imati sve više gostiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik