Veliki potencijal za saradnju sa Rusijom u oblasti inovacija

Bez autora
Aug 01 2019

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ukazali su danas na to da dve zemlje intenzivno razvijaju saradnju u oblasti inovacija. Sagovornici su istakli da to pokazuje više od 10 bilateralnih sporazuma, koje su, za manje od dve godine, u ovoj oblasti potpisale Srbija i Rusija. Oni su naglasili da inovacije i digitalna ekonomija dobijaju novu ulogu i perspektivu u razvoju bilateralne saradnje dveju zemalja, uz ocenu da u toj oblasti postoji veliki potencijal za rast ekonomske saradnje u budućnosti. Popović je ukazao na to da srpska i ruska nacija imaju najtalentovanije inženjere na svetu. Prema njegovim rečima, budućnost ekonomskog razvoja je u veštačkoj inteligenciji, robotici, digitalizaciji industrije, a Srbija i Rusija imaju znanje i talenat da budu lideri ovih procesa u Evropi.

Veliki potencijal za saradnju sa Rusijom u oblasti inovacijaMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ukazali su danas na to da dve zemlje intenzivno razvijaju saradnju u oblasti inovacija.

Sagovornici su istakli da to pokazuje više od 10 bilateralnih sporazuma, koje su, za manje od dve godine, u ovoj oblasti potpisale Srbija i Rusija.

Oni su naglasili da inovacije i digitalna ekonomija dobijaju novu ulogu i perspektivu u razvoju bilateralne saradnje dveju zemalja, uz ocenu da u toj oblasti postoji veliki potencijal za rast ekonomske saradnje u budućnosti.

Popović je ukazao na to da srpska i ruska nacija imaju najtalentovanije inženjere na svetu.

Prema njegovim rečima, budućnost ekonomskog razvoja je u veštačkoj inteligenciji, robotici, digitalizaciji industrije, a Srbija i Rusija imaju znanje i talenat da budu lideri ovih procesa u Evropi.

Ministar je najavio da će dve zemlje u budućnosti raditi još intenzivnije na sprovođenju bilateralnih sporazuma u oblasti inovacija, koji su potpisani tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji.

On je istakao da predsednici dveju država pružaju snažnu podršku razvoju strateške saradnje u oblasti inovacija i novih tehnologija.

Bocan-Harčenko je istakao da je Rusija spremna da razvija saradnju sa Srbijom u svim oblastima od obostranog interesa, sa posebnim akcentom na oblast inovacija i digitalne ekonomije.

On je ponovio da će Rusija nastaviti da pruža podršku Srbiji u zaštiti njenih ključnih državnih i nacionalnih interesa.

Popović je iskazao zahvalnost Rusiji na principijelnoj podršci koju ova zemlja pruža u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije po pitanju Kosova, uz podsećanje na to da je Srbija vojno neutralna država.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik