Metalac: Rast prihoda i pad dobiti u prvom polugodištu

Bez autora
Aug 28 2019

Gornjomilanovački holding Metalac objavio je konsolidovane finansijske izveštaje za period januar-jun koji obuhvataju poslovanje matične kompanije i zavisnih preduzeća. Konsolidovani poslovni prihod u periodu porastao je 6,2 odsto na 4,85 milijardi dinara pre svega zahvaljujući rastu na domaćem tržištu. Prodaja u Srbiji porasla je 8,2 odsto na 3,23 milijarde dinara, dok je realizacija na ino tržištima bila veća za 2,5 odsto i dostigla je 1,62 milijarde dinara. Konsolidovana poslovna dobit pala je 13,8 odsto na 269,7 miliona dinara, dok su neto rezultat neznatno popravili veći finansijski prihodi. Krajnji rezultat u prvih šest meseci bio je slabiji za 6,4 odsto i iznosio je nepunih 288 miliona dinara. Uprava je smanjenje profitabilnosti pripisala pre svega lošijem učinku domaćih, a naročito ino trgovina, dok su domaća proizvodna preduzeća zabeležila profitabilnost iznad plana.

Metalac: Rast prihoda i pad dobiti u prvom polugodištuGornjomilanovački holding Metalac (MTLC) objavio je konsolidovane finansijske izveštaje za period januar-jun koji obuhvataju poslovanje matične kompanije i zavisnih preduzeća.

Konsolidovani poslovni prihod u periodu porastao je 6,2 odsto na 4,85 milijardi dinara pre svega zahvaljujući rastu na domaćem tržištu. Prodaja u Srbiji porasla je 8,2 odsto na 3,23 milijarde dinara, dok je realizacija na ino tržištima bila veća za 2,5 odsto i dostigla je 1,62 milijarde dinara.

Konsolidovana poslovna dobit pala je 13,8 odsto na 269,7 miliona dinara, dok su neto rezultat neznatno popravili veći finansijski prihodi. Krajnji rezultat u prvih šest meseci bio je slabiji za 6,4 odsto i iznosio je nepunih 288 miliona dinara.

Uprava je smanjenje profitabilnosti pripisala pre svega lošijem učinku domaćih, a naročito ino trgovina, dok su domaća proizvodna preduzeća zabeležila profitabilnost iznad plana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik