Informatika obavezna od 1. do 4. razreda?

Bez autora
Sep 05 2019

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je formiralo radnu grupu za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta u prvi ciklus osnovnog obrazovanja. To podrazumeva izradu stručnog predloga za pripremu plana i programa nastave i učenja, saglasno Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Uvođenjem jednog časa informatike nedeljno deca bi trebalo da nauče da upotrebljavaju računare za učenje, međusobnu komunikaciju i saradnju, ali i da ih koriste bezbedno. Uvođenje informatike u nižim razredima osnovne škole osnov je i za dalji ciklus učenja od petog do osmog razreda.

Uvođenje informatike i u nižim razredima osnovne školeMinistarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je formiralo radnu grupu za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta u prvi ciklus osnovnog obrazovanja.

To podrazumeva izradu stručnog predloga za pripremu plana i programa nastave i učenja, saglasno Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Uvođenjem jednog časa informatike nedeljno deca bi trebalo da nauče da upotrebljavaju računare za učenje, međusobnu komunikaciju i saradnju, ali i da ih koriste bezbedno.

Uvođenje informatike u nižim razredima osnovne škole osnov je i za dalji ciklus učenja od petog do osmog razreda.

Ovo je u skladu sa očekivanjima roditelja da deca nauče informatiku, ali predstavlja i podršku učiteljima da najmlađi nauče da povezuju sadržaje različitih predmeta, što će im olakšati dalje školovanje.

Radna grupa ima zadatak da osmisli program do kraja 2019. godine, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik