Do 1. septembra 37,5 miliona vozila na auto-putevima u Srbiji

Bez autora
Sep 08 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je ove godine oboren rekord po broju automobila na našim auto-putevima. Mihajlović je u izjavi za javnost navela da je od 1. januara 2019. pa do kraja letnje sezone 1. septembra, auto-putevima kroz Srbiju prošlo 37.551.150 vozila, što je za 1,2 miliona vozila više nego prošle godine. Ovo je samo još jedan dokaz toga koliko smo bili u pravu kada smo insistirali na što većem ulaganju u saobraćajnu infrastrukturu.

Do 1. septembra 37,5 miliona vozila na auto-putevima u SrbijiPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je ove godine oboren rekord po broju automobila na našim auto-putevima.

Mihajlović je u izjavi za javnost navela da je od 1. januara 2019. pa do kraja letnje sezone 1. septembra, auto-putevima kroz Srbiju prošlo 37.551.150 vozila, što je za 1,2 miliona vozila više nego prošle godine.

Ovo je samo još jedan dokaz toga koliko smo bili u pravu kada smo insistirali na što većem ulaganju u saobraćajnu infrastrukturu. Još jednom smo pokazali da je Srbija saobraćajni centar regiona i da je ulaganje u nove auto-puteve najbolji način za ekonomski rast, istakla je Mihajlović.

Ona je napomenula da se prema procenama očekuje da do kraja godine kroz Srbiju auto-putevima prođe oko 60 miliona vozila, što je za 20 miliona vozila više nego 2014. godine.

Potpredsednica Vlade je ukazala na to da je na ovogodišnje povećanje prometa najviše doprineo završetak auto-puta kroz Grdeličku klisuru i puštanje u saobraćaj auto-puta Miloš Veliki od Obrenovca do Preljine, odnosno Čačka.

Samo tokom leta kroz Srbiju je prošlo ukupno 12,5 miliona vozila, a samo kroz Grdeličku klisuru od početka naplate putarine 15. juna, nešto više od dva miliona vozila. Svi ovi rezultati obavezuju da moramo i dalje da gradimo nove auto-pute, ali i da ulažemo u njihovo održavanje kako bismo sačuvali bezbednost putnika. Veći prihodi od putarine omogućavaju i nova ulaganja u sadržajno obogaćivanje naših auto-puteva, zaključila je Mihajlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik