Nemački gigant napravio "groblje automobila" od novih vozila

Bez autora
Sep 08 2019

Na 2,5 kilometara dugoj avionskoj pisti Ahlhorn vojnog aerodroma parkirano je 9.000 novih mercedesa, a fotografija tog prizora zaintrigirala je nemačku javnost. Kako javlja radio Bremen, reč je o 9.000 automobila ukupne vrednosti od gotovo milijardu evra, koje je Mercedes bio prisiljen da ostavi na ovaj lokaciji. Razlog još nije potpuno jasan, ali novinari su otkrili kako je reč o vozilima proizvedenim u američkoj fabrici u Tuskalosi u Alabami koji u proizvodnji nisu zadovoljili standarde Mercedesa. Šleperi već mesecima dovoze ogromne količine novih vozila na bivši vojni aerodrom, a površina na kojoj se nalaze je veoma dobro zaštićena i pokrivena je video nadzorom, a svuda okolo se nalaze i ogromni solarni paneli.

Nemački gigant napravio "groblje automobila" od novih vozilaNa 2,5 kilometara dugoj avionskoj pisti Ahlhorn vojnog aerodroma parkirano je 9.000 novih mercedesa, a fotografija tog prizora zaintrigirala je nemačku javnost.

Kako javlja radio Bremen, reč je o 9.000 automobila ukupne vrednosti od gotovo milijardu evra, koje je Mercedes bio prisiljen da ostavi na ovaj lokaciji.

Razlog još nije potpuno jasan, ali novinari su otkrili kako je reč o vozilima proizvedenim u američkoj fabrici u Tuskalosi u Alabami koji u proizvodnji nisu zadovoljili standarde Mercedesa.

Šleperi već mesecima dovoze ogromne količine novih vozila na bivši vojni aerodrom, a površina na kojoj se nalaze je veoma dobro zaštićena i pokrivena je video nadzorom, a svuda okolo se nalaze i ogromni solarni paneli.

Istraživanje koje su sproveli novinari Radio Bremena otkriva da su problemi sa kontrolom kvaliteta u američkoj fabrici u Alabami uslovili, odnosno prinudili Daimler na visoke troškove transporta i ostale logistike kako bi oko 9.000 tamo proizvedenih vozila bilo dopremljeno do Evrope, odnosno Nemačke gde bi trebalo da budu dorađena.

Prema izveštaju koji je u javnost pustio Automobilvohe, čak 40.000 novih Mercedesovih vozila ne mogu biti isporučena zbog problema sa sedištima i branicima.

Na ovom "groblju automobila" najviše ima SUV modela GLE i GLS, kupe vozila C i E klase. Mogu se videti i primerci sa CLS oznakama, a posebno interesantno je prisustvo vozila koja se već duže vreme ne proizvode, kao što su vozila ML i R klase.

Neki od medija su kontaktirali Mercedes za obrazloženje, a oni su rekli kako je reč o normalnim procesima u proizvodnji, i da su takve logističke zone sasvim normalna stvar privremenog skladištenja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik